Odense og Esbjerg løber med pligtsejre i kvindernes liga

Randers
Kvindehåndbold: Randers HK - Odense Håndbold Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Odense vandt komfortabelt over Randers, mens Esbjerg måtte kæmpe lidt hårdere for sagerne i Skanderborg.

Danmarks to største håndboldklubber på kvindesiden snuppede onsdag aften pligtsejre i ligaen.

Sidste sæsons danske mestre fra Odense Håndbold vandt med 32-24 på udebane over Randers HK, mens Team Esbjerg nedlagde Skanderborg Håndbold med 33-26.

Odense har maksimumpoint efter fem kampe, og Esbjerg kan prale af at have hentet otte point i fem kampe.

Mens Esbjerg havde problemer med at nedlægge Skanderborg, gik det lidt nemmere for Odense i Randers.

Fynboerne buldrede af sted fra startfløjt, og i begyndelsen af kampen havde man en fornemmelse af, at Randers aldrig ville komme i gang.

Som vanligt gik Mie Højlund forrest for Odense, ligesom også Mia Rej og Dione Housheer fra den meget stærke bagkæde bød ind med fuldtræffere.

Efter otte minutter var fynboerne foran med hele 8-1, og først efter næsten ni minutter lykkedes Randers med at score sit andet mål, da Anne Berggren sendte kuglen i nettet.

Derefter løftede Randers-spillerne sig, men Odense gik til pause med en føring på 16-9, og kampen var mere eller mindre afgjort allerede her.

Odense kunne dermed tillade sig at skrue lidt ned for tempoet efter pausen. Det betød, at Randers kortvarigt lykkedes med at komme en smule tilbage i kampen, men der var aldrig tvivl om udfaldet.

Team Esbjerg havde det anderledes svært i sin kamp mod Skanderborg. De undertippede østjyder, der opererer med et af de laveste budgetter i ligaen, gav Esbjerg kamp til stregen i første halvleg.

Kort før pausefløjt var Skanderborg helt oppe på siden af vestjyderne, som dog lykkedes med at sikre sig en etmålsføring inden anden halvleg.

Esbjerg-træner Jesper Jensen har formentlig talt med store bogstaver i pausen. I hvert fald var hans hold som forvandlet i anden halvleg.

På få minutter byggede Esbjerg en solid føring op og så sig aldrig tilbage.