Odense redder point i rodet Champions League-dyst

CL kvindehåndbold: Odense Håndbold - Brest Bretagne Handball Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Odense lavede for mange fejl og gav for mange store chancer væk, men endte med et enkelt point.

En sejr over Brest Bretagne ville sende Odense Håndbold meget tæt på avancement til Champions League-kvartfinalen. Men så godt gik det ikke.

På hjemmebane måtte fynboerne lørdag eftermiddag nøjes med 29-29 mod de franske kvinder, der er ubesejrede siden oktober.

Ikke desto mindre er Odense i gruppespillet fortsat placeret på den meget vigtige andenplads, der giver direkte adgang til kvartfinalen.

Ender fynboerne på alt mellem tredje- og sjettepladsen, skal de forbi en ottendedelsfinale for at nå kvartfinalen.

Men de må holde spændingen ud lidt endnu, for lørdag var de selv skyld i, at det ikke endte med en sejr. Der var ganske enkelt for mange fejl både offensivt og defensivt.

Fra kampens indledning bed gæsterne fra sig, og særligt keeper Julie Foggea var en stor hovedpine for Odense, som havde svært ved at slå hul på hende.

Det betød, at Brest opbyggede en firemålsføring, og det lå ikke entydigt i kortene, at Odense bare sådan lige skulle lukke hullet.

Men det meget afgørende kontraspil blev vækket til live, efterhånden som halvlegen skred frem, og det var stærkt medvirkende til, at alt igen var helt lige ved stillingen 10-10.

Ganske symptomatisk sluttede halvlegen med, at Elma Halilcevic scorede på kontra, så Odense gik til pause med 14-14.

Fynboerne indledte anden halvleg med bolden, og efter første angreb kom så den første føring i kampen, da Dione Housheer sled sig igennem og scorede.

Men franskmændene satte ikke farten ned, og Odense gjorde ikke alverden for at stoppe dem. Forsvarsspillet var ofte uopmærksomt, og Brest fik nogle alt for lette scoringer.

Samtidig var angrebet ikke rigtig afstemt. Der sneg sig for mange tekniske fejl ind, og chancerne blev ikke lige så store, som de gjorde før pausen.

Helena Elver blev midtvejs i halvlegen sendt i spil, og landsholdsspilleren fremtvang to franske udvisninger på kort tid. Men det hjalp ikke alverden.

Selv seks mod fire havde Odense svært ved at finde de offensive løsninger mod en bunke hårdtarbejdende franskmænd.

Odense vågnede op til allersidst og havde faktisk muligheden for at tage sejren i sit sidste angreb, men forspildte den.