Odense sejrer i intens fransk dyst og Ikast buldrer videre

CL kvindehåndbold: Odense Håndbold - WHC Buducnost. Odenses anden kamp i gruppespillet Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Odense var foran med fire mål i anden halvleg, men vandt kun med én. Ikast vandt stensikkert i Rumænien.

Der var fuld dansk plade, da Odense Håndbold og Ikast Håndbold søndag var på togt i kvindernes Champions League.

Efter en tæt og intens kamp trak Odense det længste strå mod Brest Bretagne og vandt 26-25, mens Ikast snuppede en sikker sejr på 35-27 over Rapid Bucuresti efter en blændende første halvleg.

Odense har nu vundet to af tre kampe i gruppe A. Ikast, der er tilbage i Champions League efter en årrække ude i kulden, har på imponerende vis vundet alle sine tre kampe i gruppe B.

I Frankrig var Odense favorit, men fynboerne fik ikke sejren foræret. Brest-spillerne var toptændte, og Odense havde især svært ved at styre den tårnhøje højreback Valeriia Maslova.

Russeren var en evig trussel, og derfor måtte Odense-forsvaret langt frem til hende. Det betød, at der blev plads til Pauletta Foppa på stregen, og også hun bød flittigt ind med scoringer.

Efter en tidlig 2-1-føring var Odense længe bagud, men efter 23 minutter sørgede Nikita van der Vliet for, at Odense kom foran 9-8.

Fynboerne havde skruet godt op for koncentrationen, og Thale Rushfeldt Deila gik med et tårnhøjt niveau foran i det, der endte med at blive en meget tæt kamp.

Odense trak fra i løbet af anden halvleg, og nordmanden scorede mål på samlebånd takket være sin store gennembrudsstyrke.

Til sidst kom Brest dog tilbage og kunne have udlignet i de sidste sekunder. Men koncentreret forsvarsspil fra Odense sørgede for sejr.

I Rumænien så Ikast ud til at skulle køre Rapid Bucuresti midtover. Ved pausefløjt var klubben nemlig foran med hele ni mål efter en ensidig første halvleg.

Men værterne oppede sig i anden halvleg og pressede Ikast, hvis sejr dog aldrig for alvor kom i fare.