Odense tager revanche mod tyskere i CL-åbningskamp

Odense
Kvindehåndbold: Odense Håndbold - EH Aalborg Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Med en overbevisende sejr tog Odense Håndbold revanche mod Ludwigsburg i Champions League.

Der var dømt revanchetid, da Odense Håndbold søndag eftermiddag indledte gruppespillet i verdens fineste klubturnering.

På hjemmebane vandt det danske mandskab 28-22 over Ludwigsburg - tidligere kendt som Bietigheim - i kvindernes Champions League.

Odense missede Final 4 i seneste sæson i turneringen, da holdet over to kampe tabte til netop Ludwigsburg fra det sydlige Tyskland i kvartfinalen.

Det var ganske overraskende, at Ludwigsburg kom i Final 4 og endda finalen, som holdet dog tabte til det ungarske storhold Györ.

Hjemmebanefavoritterne kom planmæssigt fra start i søndagens opgør og bragte sig foran 4-1.

Føringen blev med tiden decimeret, men på intet tidspunkt var Odense bagud i første halvleg.

Ludwigsburg, der har danske Jakob Vestergaard som træner, havde imidlertid mange gode muligheder for at udligne før pausen.

Men blandt andet flere tyske stolpeskud fra fløjen sørgede for en videre dansk føring, selv om Odense i løbet af halvlegen brændte tre straffekast.

På trods af en udvisning scorede værterne tre mål i streg i slutningen af de første 30 minutter og gik til pause foran 13-10.

Champions League-debutanten Clara Skyum Thomsen var kommet uimponeret på banen og scorede tre mål på tre forsøg.

Efter pausen så Odense sig i første omgang ikke tilbage.

Modsat tidligere forcerede hjemmeholdet ikke længere i angrebsspillet, og det gav ofte pote, at holdet var hurtig til at give bolden op.

Også en velspillende Althea Reinhardt i Odense-målet medvirkede til, at Odense scorede først fire og senere fem mål i træk i anden halvleg.

Med godt 12 minutter tilbage på uret scorede Ludwigsburg sit kun fjerde mål efter pausen og reducerede til 14-24.

Herefter kom danskeren Anne With Johansen for første gang på banen for udeholdet, og så begyndte der at komme flere unødvendige fejl fra Odense-spillerne.

Den helt store øretæve udeblev således med fire tyske scoringer på stribe.

Odenses føring på 11 mål nåede at blive godt og vel halveret, men sejren var aldrig for alvor i fare.