Østrig sender Ungarn ud af det fine ishockeyselskab

Tampere
Finland Hockey Worlds Foto: Pavel Golovkin/Ritzau Scanpix

Østrig vandt 4-3 over Ungarn og sikrede dermed sig selv overlevelse, mens østrigerne rykker ned på B-niveau.

Ungarns ishockeylandshold må en tur ned på det næstbedste VM-niveau efter stor dramatik.

Et nederlag efter straffeslag til Ungarn medfører, at Ungarn ender på sidstepladsen i gruppe A og rykker ned. Den ordinære spilletid endte 3-3, og der blev ikke scoret i de fem minutters overtid.

Østrig fik scoret to gange på straffeslag, mens Ungarn aldrig fik pucken i mål.

Havde ungarerne vundet, var det Østrig, der var dømt til nedrykning. Ungarerne må dog sande, at man fortsat skal tilbage til 1930'erne, før landet har spillet to år i træk på højeste VM-niveau.

I perioden 1867-1918 hørte Østrig og Ungarn sammen, men mandagens kamp var for vigtig til, at nogen af holdene kunne gøre en tjeneste for gammel venskabs skyld.

Præmissen var nemlig klar på forhånd. Vinderen - uanset om det ville være i ordinær tid, overtid eller straffesag - ville klare frisag, mens taberen ville rykke ned.

Der var stor ungarsk jubel over 1-0-målet efter lidt over otte minutters spil. Inden første periode var ovre, havde begge hold scoret i powerplay, så ungarerne førte med 2-1 efter de første 20 minutter.

Det så rigtig godt ud for Ungarn, da Milan Horvath kort inde i anden periode øgede til 3-1, men så oppede østrigerne sig. Inden perioden var ovre, var der udlignet til 3-3.

Det var også stillingen efter en tredje periode, hvor begge hold spillede med lav risiko og frygtede en scoring til modstanderen.

Den passive tilgang var fejet af bordet i overtiden, hvor der spilles tre mod tre. De efterhånden udmattede spillere formåede dog ikke at få pucken i nettet, og så endte nervekrigen med at blive afgjort på straffeslag.

I gruppe B stod det allerede inden mandagens bundkamp mellem Kasakhstan og Slovenien klart, at sidstnævnte ville rykke ud. Afskedsdansen på A-niveau endte med et slovensk nederlag på 3-4.

Inden havde Norge leveret en stor overraskelse ved at vinde 3-2 over Canada efter straffeslag.

Sejren ændrer dog ikke på, at nordmændene ikke kan nå kvartfinalen, mens Canada allerede var sikker på at slutte blandt gruppens øverste fire hold. Begge hold mangler yderligere en kamp i det indledende gruppespil.