Porto sender Atlético ud af Europa i ny spansk skuffelse

FBL-EUR-C1-PORTO-ATLETICO Foto: Miguel Riopa/Ritzau Scanpix

Atlético Madrid slutter sidst i sin Champions League-gruppe efter nederlag til Porto, der snupper førsteplads.

De spanske hold fortsætter med at skuffe i sæsonens Champions League. Tirsdag måtte Atlético Madrid se sig slået med 1-2 på udebane mod Porto.

Hverken FC Barcelona eller Sevilla har formået at spille sig videre til ottendedelsfinalerne, men overflyttes til Europa League efter nytår qua tredjepladser i deres respektive grupper. Det formåede Atlético ikke engang.

Med tirsdagens nederlag slutter holdet nemlig sidst i gruppe B og er helt færdig i Europa for denne gang.

Porto kom blæsende fra start hjemme på Estádio do Dragão, og Atlético, der ellers i årevis har været kendt for sin jerndefensiv, havde mere end svært ved at dæmme op for det portugisiske hold.

Allerede i det femte minut blev den iranske angriber Mehdi Taremi spillet fri til scoring, og midtvejs i første halvleg øgede den canadiske midtbanespiller Stephen Eustaquio resolut til 2-0 efter en tværpasning.

Porto spillede sig til flere store chancer, og Atlético kunne takke sin slovenske keeper, Jan Oblak, for, at føringen ikke var større ved pausen.

I anden halvleg kom Atlético bedre med, og midtvejs troede det spanske hold, at en reducering havde bragt nyt håb. Antoine Griezmann knaldede bolden i målhjørnet, men en forseelse i opspillet annullerede målet til stor ophidselse for udeholdet.

Griezmann kom til yderligere en stor chance i slutfasen, men først i det femte tillægsminut kom målet til 1-2 på et selvmål. Det var for sent til at skabe reel spænding.

Med sejren snuppede Porto førstepladsen i gruppen, ét point foran belgiske Club Brugge, der ellers kunne have sikret sig førstepladsen med en udesejr i Tyskland mod Bayer Leverkusen. Det opgør sluttede med 0-0.

Casper Nielsen startede på banen for Brugge, mens landsholdsangriberen Andreas Skov Olsen først blev sendt i aktion midtvejs i anden halvleg. Han kunne dog ikke trylle et afgørende mål frem.

For Leverkusen var det ene point meget brugbart. Det bragte holdet på fem point ligesom Atlético. Fordi Leverkusen er bedst indbyrdes, er det tyskerne, der tager tredjepladsen og billetten til Europa League.