Sport - Ritzau

Premier League-billetter stiger syv procent trods protester

Premier League-billetter stiger syv procent trods protester

Premier League-billetter stiger syv procent trods protester

Ritzau
Zuletzt aktualisiert um:
Tottenham Hotspur v Manchester City - Premier League - Tottenham Foto: David Klein/Ritzau Scanpix

Blandt andre ældre, unge og handicappede skal mange steder betale mere for at se Premier League-fodbold.

Trods omfattende fanprotester er det over en bred kam blevet tæt på syv procent dyrere at se Premier League på stadion i forhold til sidste sæson.

Det skriver de store engelske medier Independent og The Telegraph torsdag.

Begge har analyseret klubbernes billetpriser til den nye sæson, og konklusionen er, at 16 af 17 klubber fra sidste sæsons Premier League har hævet sine priser.

Kun Crystal Palace har holdt fast i priserne fra sidste sæson, og Nottingham Forest er omvendt den største "synder" med en gennemsnitlig stigning på 20 procent på tværs af sine priskategorier.

Både Independent og The Telegraph konkluderer desuden, at der mange steder er sket markante stigninger for grupper af fans, der normalt ellers går fri af de værste stigninger.

Ældre, unge og handicappede får rabat i forhold til de almindelige voksenbilletter, men netop de grupper er denne sommer udsat for nogle af de største stigninger.

Ifølge The Telegraph havde Wolverhampton i en sektion planer om at lade deres sæsonkort til unge under 14 år stige med 176 procent - fra omkring 915 kroner til mere end 2500 kroner - men droppede planerne efter fanprotester.

Lignede historier eksisterer flere steder. Fans organiserer sig og protesterer over prisstigninger, og den stigende villighed til at hæve stemmen har fået sammenslutningen af fangrupper Football Supporters Association (FSA) til at varsle flere "koordinerede aktioner" på tværs af klubber i fremtiden.

FSA frygter dog, at skaden er sket. At man ved at prioritere turister, der er klar til at betale prisen, har skubbet de lokale unge ud i kulden og dermed ødelagt de stærke lokale forankringer, som de fleste klubber hævder at have i rigt mål.

- Og så har man undermineret en stor del af det, som gør engelsk fodbold speciel, siger FSA-formand Tom Greatrex til Independent.

Ifølge Independent har flere klubber begrundet sine prisstigninger med, at man er nødt til at øge sine indtægter for at følge med konkurrenternes forbrug på transfers og lønninger og samtidigt leve op til ligaens regler om økonomisk ansvarlighed.

Ifølge analysefirmaet Deloitte udgør indtægter fra kampdage - både billetter og salg af mad, drikke og mere - i Premier Leagues top-6-klubber dog beskedne 17 procent sammenlignet med de langt større poster som tv-aftaler og præmiepenge.

- At presse en ekstra million ud af de fans, der tager på stadion, her og der løser ikke fodboldens forbrugsproblem. Af hensyn til fremtiden er klubejere og direktører nødt til at anerkende, at fodbold fortsat skal være til at betale, siger Thomas Concannon, der er networkmanager i FSA, til The Telegraph.

/ritzau/

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Poul Harald Holm, Mirjam Fibiger Olesen, Ester Esmarch, Henrik Lydeking
„Kristendemokraterne: Tør i lytte til os lokale omkring grænsekontrollen?“