Premier League-stjerner sender Sydkorea i semifinale

FBL-ASIA-2023-MATCH46-AUS-KOR Foto: Hector Retamal/Ritzau Scanpix

Sydkorea vandt over Australien efter forlænget spilletid og sikrede sig en plads i semifinalen ved Asian Cup.

Med stor hjælp fra to Premier League-stjerner vandt Sydkorea fredag over Australien og avancerede til semifinalen ved Asian Cup.

Sydkorea vandt 2-1 over australierne efter forlænget spilletid på mål af Son Heung-min og Hwang Hee-chan.

Son Heung-min, der spiller for klubholdet Tottenham, scorede det afgørende mål til 2-1 på frispark i den forlængede spilletid. Der var spillet 104 minutter af kampen, da målet faldt.

Inden da havde det længe set ud til, at Australien ville snuppe billetten til semifinalen.

Efter 42 minutter kom Australien foran 1-0 på et mål af Craig Goodwin, og den føring holdt længe.

Faktisk var den ordinære spilletid udløbet, og det lignede en australsk triumf.

Men Hwang Hee-chan udlignede seks minutter inde i tillægstiden og tvang dermed kampen ud i ekstra 30 minutter.

Hwang Hee-chan spiller til dagligt for Wolverhampton, så det var de to største stjerner fra den engelske Premier League, der hjalp sydkoreanerne til den dramatiske sejr.

FC Midtjylland-angriberen Cho Gue-sung spillede de første 69 minutter for Sydkorea uden at komme på måltavlen.

Dermed er Sydkorea, der har tyske Jürgen Klinsmann som landstræner, videre blandt de bedste fire nationer.

Det var fjerde gang i fem kampe, at Klinsmanns tropper scorede i anden halvlegs tillægstid.

Sydkorea, der ikke har vundet Asian Cup siden 1960, skal i semifinalen møde Jordan, der tidligere fredag vandt 1-0 over Tadsjikistan.