Provokerende fans afbrød kamp mellem Rumænien og Kosovo

Bukarest
Football: Euro 2024, qualifying - 1st round day 6: Group I Romania v Kosovo Foto: Daniel Mihailescu/Ritzau Scanpix

"Kosovo er Serbien", stod der på et banner, og samme ord blev råbt på tribunerne. Det fik landskamp afbrudt.

EM-kvalifikationskampen mellem Rumænien og Kosovo blev tirsdag aften afbrudt på grund af de rumænske fans' politiske provokationer under kampen.

De rumænske fans fremviste et banner med serbiske farver og teksten "Kosovo er Serbien", mens fansene i samme område af stadion råbte det samme. Der blev desuden affyret pyroteknik.

De provokationer opponerede Kosovos spillere imod, og efter cirka 20 minutters spil afbrød kampens dommer spillet. Et par minutter senere sendte han spillerne ned i omklædningsrummet.

Her befandt de sig i næsten en time, inden opgøret blev genoptaget.

Rumænien endte med at vinde kampen 2-0 på mål af Nicolae Stanciu og Valentin Mihaila.

Med sejren er Rumænien på andenpladsen i gruppe I med 12 point, to bag Schweiz på førstepladsen.

Allerede inden opgøret var fløjtet i gang, var stemningen betændt. Under Kosovos nationalmelodi råbte flere rumænske fans "Serbien, Serbien, Serbien".

I perioden 1996-1999 var Kosovo i krig med det daværende Jugoslavien. I 2008 opnåede Kosovo uafhængighed fra Serbien. Uroen ulmer dog stadig mellem nabolandene.

I EU er der fem lande, som ikke anerkender Kosovos selvstændighed, og Rumænien er et af de lande.

De andre er Spanien, Slovakiet, Rumænien og Grækenland. Heller ikke stormagter som Rusland og Kina anerkender Kosovos selvstændighed.