Punktering driller dansk mountainbikerytter ved OL

Paris
Paris Olympics Mountain Bike Cycling Foto: Ricardo Mazalan/Ritzau Scanpix

Simon Andreassen blev nummer 12 ved OL i mountainbike efter punktering undervejs. Britisk favorit tog guld.

Simon Andreassen kom aldrig til at kæmpe med om metal og de helt sjove placeringer ved OL i Paris.

Den danske mountainbikerytter blev mandag nummer 12 i mountainbikekonkurrencen, hvor 36 ryttere deltog.

Det så ellers mere lovende ud i begyndelsen af konkurrencen, for efter tre af de otte omgange på den 4,4 kilometer lange og kuperede strækning lå danskeren nummer syv med mulighed for at avancere et par pladser i den rigtige retning.

Det fik en defekt imidlertid lavet om på, og midtvejs i konkurrencen var han faldet tilbage som nummer 13.

- Det var et rigtig dårligt tidspunkt, det skete på. Det er svært, fordi man kæmper med i front og har en drøm om at skulle kæmpe med om medaljerne, og så ligger man pludselig og ikke kan se andre og skal kæmpe sin egen kamp, siger Simon Andreassen.

Den 26-årige mountainbikerytter fra Svendborg blev ved med at trampe hårdt i pedalerne, og han kæmpede sig i mål 2 minutter og 43 sekunder efter guldvinderen Thomas Pidcock.

- Der er mange forskellige følelser. Jeg er både glad og lettet og også lidt ærgerlig, men jeg er stolt over, hvordan jeg kørte, siger Simon Andreassen.

Pidcock var storfavorit, men fik hurtigt et efterslæb, da han skulle skifte forhjul på tredje omgang på grund af en punktering.

Han brugte resten af konkurrencen på at indhente det tabte, og først i løbet af den sidste omgang satte han endegyldigt konkurrenterne på plads og forsvarede titlen fra legene i Tokyo for tre år siden.

Thomas Pidcock vandt guld med ni sekunder ned til hjemmebanehåbet Victor Koretzky, mens sydafrikaneren Alan Hatherly var yderligere to sekunder langsommere og tog bronze.