Randers overtidssejrer mod Vejle efter vild afslutning

Vejle
Superliga: Vejle Boldklub- Randers FC Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

German Onugkha udlignede få minutter før tid til 2-2, men i overtiden tog Randers de tre point ude mod Vejle.

Få minutter før tid så det ud til, at German Onugkha med sit andet mål i kampen reddede et point til Vejle, men i tillægstiden faldt hjemmeholdet sammen, og det udnyttede indskiftede Tammer Bany til at sikre Randers en 3-2-sejr.

Inden da havde kampen vendt flere gange. Vejle startede i teten og kom foran 1-0 i første halvleg på et flot langskudsmål af Onugkha.

Det vækkede Randers, der efter scoringen var bedst og i anden halvleg vendte kampen med to mål på fem minutter inden den intense afslutning.

Først lynede Onugkha igen, denne gang med det svagere venstreben, inden Bany til sidst udnyttede et østjysk forsvarskollaps.

Begge hold har hen over sommeren sagt farvel til deres førstemålmænd fra seneste sæson.

Vejle har sendt Nathan Trott til FC København, og i stedet har Igor Vekic overtaget tjansen mellem stængerne. Den nye førstemålmand så ikke for godt ud ved Randers' udligning i begyndelsen af anden halvleg.

På straffesparkscoringen fem minutter senere var han dog prisgivet.

Randers sagde efter seneste sæson farvel til den mangeårige sidste skanse Patrik Carlgren. Ham erstattede man med australske Paul Izzo, der viste sig fint frem i debuten.

Halvvejs i første halvleg blev debutanten testet. Vejles Musa Juwara forsøgte sig mod det lange målhjørne, men Izzo hev en flot redning frem.

Seneste sæsons topscorer i Superligaen, German Onugkha, havde en anonym start på kampen for Vejle, men ud af ingenting slog angriberen til.

Kronjyderne var for en stund uopmærksomme på Onugkha, der fik plads lige uden for feltet. Spydspidsen modtog bolden, vendte rundt og sparkede sikkert Vejle foran otte minutter inden pausen.

Vejle-føringen vækkede Randers, der var lullet en smule i søvn.

Minuttet efter brød Randers' Stephen Odey igennem i Vejle-feltet, men Randers-angriberens forsøg på et hurtigt modsvar ramte målstolpen.

Odey var i første halvlegs tillægstid igen tæt på, da hans hovedstød efter et hjørnespark tog Vejle-overliggeren.

Randers sluttede første halvleg klart bedst, og gæsterne tog det momentum med til efter pausen.

Efter 53 minutter kom den forløsende udligning, da 20-årige Mads Enggård på et frispark fuldstændig tog fusen på Vekic i Vejle-målet.

Vejle-keeperen forventede et indlæg, men Enggård sparkede i stedet flot bolden direkte i mål.

Fem minutter senere kom gæsterne i front. Florian Danho blev nedlagt i Vejles felt, og Simon Nordli udnyttede efterfølgende sikkert straffesparket.

Mod slutningen pressede Vejle på for en udligning, og den sørgede Onugkha for i det 87. minut.

Lige lidt hjalp det. Vejle-defensiven virkede efter udligningen usikker, og det udnyttede Tammer Bany med en resolut afslutning i Vejle-feltet.