RB Leipzig snubler i kapløb om Champions League

FBL-GER-BUNDESLIGA-LEVERKUSEN-LEIPZIG Foto: Sascha Schuermann/Ritzau Scanpix

Med Yussuf Poulsen på bænken tabte RB Leipzig søndag 0-2 hos Bayer Leverkusen.

RB Leipzigs håb om en femte sæson i træk i Champions League led søndag et alvorligt knæk.

Efter to sejre i træk kom holdet ned på jorden med et 0-2-nederlag hos Bayer Leverkusen.

Den danske landsholdsangriber Yussuf Poulsen så hele kampen fra bænken.

Nederlaget er ekstra alvorligt, fordi konkurrenterne i kampen om Champions League-pladserne samtidig fik fuld pointhøst.

Det gjaldt Freiburg, der bankede nedrykningstruede Schalke 04 med 4-0. Og det gjaldt Union Berlin, som på udebane slog Borussia Mönchengladbach 1-0.

Dermed dumper Leipzig ned på femtepladsen uden for Champions League-pladserne. Der er to point op til Freiburg og fire til Union Berlin.

Bayer Leverkusen er nummer seks med 47 point og må betegnes som outsider i ræset om en plads i Champions League.

Den tjekkiske angriber Adam Hlozek satte med indersiden et fladt indlæg i kassen i slutningen af første halvleg og bragte Leverkusen foran 1-0.

Leipzig havde chancer nok til et par mål i opgøret, men hjemmeholdet var skarpest og fem minutter før tid omsatte Nadiem Amiri et straffespark til slutresultatet, kort efter at den ungarske profil Dominik Szoboszlai havde fået marchordre for udeholdet.