Real Madrid spiller sig i Super Cup-finalen i Saudi-Arabien

FBL-KSA-ESP-SUPER CUP-REAL MADRID-VALENCIA Foto: Fayez Nureldine/Ritzau Scanpix

For andet år i træk afvikles den spanske Super Cup i Saudi-Arabien. Real Madrid har den ene finalebillet.

Real Madrid bookede onsdag aften den ene billet til finalen i den spanske Super Cup.

Det gik ud over Valencia, som i semifinalen blev besejret efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence.

Den ordinære spilletid endte 1-1, men i konkurrencen fra straffepletten var mesterholdet skarpest.

Den anden semifinale mellem FC Barcelona og Real Betis spilles torsdag aften.

Holdet fra den spanske hovedstad kom foran med fem minutter til pause, da Real Madrid fik tildelt et straffespark.

Ikke overraskende blev den notoriske målsluger Karim Benzema sat til at eksekvere, og det gjorde han godt.

Franskmanden sparkede bolden fladt i højre side af målet, mens målmanden sprang til venstre - set fra Benzemas synsvinkel.

Det har formentlig løftet stemningen i Real Madrids omklædningsrum i pausen. Valencia kom dog ikke nedslået ud til anden halvleg.

Tværtimod gik der kun lige præcis 20 sekunder, før der var udlignet. Et indlæg til bageste stolpe blev flugtet ind af Samuel Dias Lino, som kvitterede for holdkammeraten Toni Latos fornemme forarbejde.

Det stod 1-1 efter 90 minutter plus det løse. Den forlængede spilletid rokkede ikke ved cifrene.

Benzema åbnede straffesparkskonkurrencen med en scoring. Holdkammeraterne Luka Modric, Toni Kroos og Marco Asensio gjorde ham kunsten efter.

To af Valencias fem forsøg blev til gengæld brændt, og så var det afgjort.

Real Madrid og Barcelona er med i turneringen, fordi de tog de to øverste pladser i La Liga i den forgangne sæson, mens Real Betis og Valencia blev et og to i pokalturneringen Copa del Rey.