FBL-EUR-C1-BARCELONA-INTER Foto: Pau Barrena/Ritzau Scanpix

Med to vitale scoringer sørgede den polske angriber for, at Barcelona endnu kan avancere fra gruppespillet.

FC Barcelona lever lidt endnu.

Onsdag aften legede den spanske storklub med ilden, da klubben var lige ved at ryge ud af Champions League.

På Camp Nou lignede det længe en sejr til Inter, og fordi Bayern München samtidig slog Viktoria Plzen med 4-2, så ville det betyde, at Barcelonas chance for avancement var forduftet.

Men Robert Lewandowski viste klassen og scorede to ufatteligt vigtige mål til både 2-2 og 3-3 inden for de sidste ti minutter. Dermed reddede han klubbens liv i Champions League.

Men der skal mere end held til at gå videre i den fineste fodboldturnering.

Barcelona er på tredjepladsen med tre point op til Inter med to kampe igen. Det betyder, at Barcelona i de to sidste runder skal have fire flere point end italienerne, som er bedst indbyrdes.

Bayern München topper gruppen med 12 point og er klar til ottendedelsfinalen.

Fra kampens begyndelse var det tydeligt, hvordan spillet ville udfolde sig.

Inter stillede sig langt tilbage for at spille kontrabold, og Barcelona fik lov til at beholde bolden i egne rækker.

Den arbejdsfordeling havde Inter bedst held med i begyndelsen. Lautaro Martínez og Denzel Dumfries havde begge nærgående forsøg efter kontrastrød, og Edin Dzeko sendte bolden på undersiden af overliggeren.

Men Barcelona meldte sig så småt ind i kampen, og fem minutter før pausen kom forløsningen for spanierne.

Raphinha fandt Sergi Roberto i feltet bag en uopmærksom Henrikh Mkhitaryan, og Barcelona-spilleren lagde bolden hårdt og fladt ind foran mål, hvor Ousmane Dembélé løb den i nettet.

Men glæden varede ikke længe. Fem minutter inde i anden halvleg stod Eric García og snorksov i Barcelona-defensiven, og det reagerede Nicolò Barella på. Han løb ind bag forsvarsspilleren, modtog et indlæg og scorede til 1-1.

Barcelona-spillerne virkede febrilske og kom til at stå for langt fremme, og det drog Inter fordel af efter 63 minutter.

Lautaro Martínez snød Eric García, tog et træk uden om forsvarsspilleren og bankede bolden i mål via indersiden af begge stolper.

Men Barcelona holdt sig i live. Takket være Robert Lewandowski selvfølgelig. Bolden landede tilfældigt hos polakken, som afsluttede med venstreskøjten. På vej mod mål blev den rettet af, og keeper André Onana var prisgivet.

Med få minutter tilbage blev Barcelonas defensiv igen fanget langt fremme. Lautaro Martínez lagde fornemt bolden for fødderne af Robin Gosens, som slog sømmet i Barcelona-kisten. Troede alle.

Men igen dukkede Robert Lewandowski op. Angriberen steg uimodståeligt op til et indlæg og stangede kuglen op i hjørnet til slutresultatet.