Rødovre åbner slutspillet med choksejr over mestrene

Aalborg
Metalligaen: Rødovre Mighty Bulls - Frederikshavn White Hawks Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

Aalborg Pirates er igen DM-favorit, men mestrene tabte sensationelt første kvartfinaleopgør mod Rødovre.

Det var med en vis legemsdel i vandskorpen, at Rødovre Mighty Bulls overhovedet kom i Metal Ligaens slutspil. Og mod den suveræne grundspilsvinder og forsvarende mester Aalborg Pirates, var Rødovre ikke spået store chancer.

Men på nordjysk is bed det undertippede hold flot fra sig og leverede en lille, tidlig slutspilssensation med en sejr på 4-3 i første opgør.

Kvartfinaleserien går over maksimalt syv kampe.

Hjemmeholdet var dominerende i spillet. Aalborgenserne havde tre gange så mange skudforsøg som gæsterne, men Rødovre-spillerne var effektive, når de fik chancerne.

Alex Haunstoft sørgede for en overraskende udeføring efter fem minutter, men glæden blev kort.

Mindre end fire minutter senere var Aalborg i front med 2-1 på scoringer af Patrick Bjorkstrand og Calder Brooks.

Mikkel Binou Jensen udlignede kort inde i anden periode, og selv om Tobias Ladehoff atter gav Aalborg føringen, slog Rødovres tilbage med udligning til 3-3 fire minutter før tid af perioden.

Aalborgs dominans blev intensiveret i tredje periode, men Rødovre stod flot imod. Man overlevede endda fem minutter i undertal undervejs.

Med den udeblevne scoring til hjemmeholdet steg nervøsiteten også. Én fejl kunne give Rødovre en højst overraskende sejr. Og det var præcis, hvad der skete.

Fem minutter før tid fik Christopher Alexander Rübenach chancen, og på holdets blot 15. - og sidste - afslutning sørgede han for choksejren.

Til sammenligning havde Aalborg 41 skud på mål i opgøret.

I de tre øvrige kvartfinaler var der ikke overraskelser på åbningsdagen.

Herning Blue Fox vandt hjemme med 6-1 over Herlev Eagles, mens Sønderjyske fik hevet en 4-2-gevinst i land på hjemmebane over Rungsted Seier Capital.

I grundspillet endte Odense Bulldogs og Esbjerg Energy begge på 78 point. Fynboerne var bedst indbyrdes og fik dermed fjerdepladsen, som giver hjemmebane i tilfælde af en afgørende kamp syv i kvartfinaleserien.

Den første kvartfinale blev præcis så tæt, som man kunne forvente. Efter 60 minutter var stillingen 3-3, og skudstatistikken hed 30-30.

Der måtte 14 minutters overtid til, før Esbjerg med en scoring tog første stik med 4-3.