Sport - Ritzau

Roy Keane: Spillerne burde bære One Love-anførerbindet

Roy Keane: Spillerne burde bære One Love-anførerbindet

Roy Keane: Spillerne burde bære One Love-anførerbindet

Ritzau
Doha
Zuletzt aktualisiert um:
TOPSHOT-FBL-wc-2022-MATCH 03-ENG-IRI Foto: Paul Ellis/Ritzau Scanpix

Dilemmaet om at trodse Fifa og bære One Love-anførerbindet har skabt stor debat både i Qatar og i Danmark.

Irlands fodboldikon Roy Keane mener, at Simon Kjær og resten af spillerne bør trodse Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) og bære det anførerbind, de ønsker.

I mandagens VM-kampe bar Englands Harry Kane, hollænderen Virgil van Dijk og waliseren Gareth Bale Fifas anførerbind mod diskrimination. Det var ellers meningen, de skulle have haft One Love-anførerbindet på.

Fifa havde på forhånd truet med, at valget af One Love-anførerbindet kunne straffes sportsligt, og frygten for et gult kort blev for stor.

Roy Keane ville ønske, at anførerne fra de syv nationer, heriblandt Danmark, der havde tænkt sig at bære One Love-bindet, havde stået fast.

- Det var en stor fejl. Jeg synes, spillerne skulle have gjort det i den første kamp og taget straffen, uanset hvad den blev.

- Det havde været et stærkt budskab at sende. Uanset presset udefra og fra Fifa. Hvis det er det, du tror på, så gør det, siger Roy Keane til ITV.

Det danske fodboldlandshold og Dansk Boldspil-Union (DBU) har ligesom de seks andre nationer i kampagnen valgt at føje Fifa og droppe One Love-bindet.

Det vækker også stor debat i Danmark, hvor der er delte meninger om sagen.

TV 2-fodboldeksperten Jonas Hebo har forståelse for DBU's valg om at droppe den planlagte markering grundet risikoen for det gule kort til anfører Simon Kjær.

- Jeg ville nemt kunne forstå, hvis landene spillede med armbindet. Men de er taget afsted for at vinde fodboldkampe, ellers skulle de aldrig være taget afsted.

- Et gult kort er kun en lav risiko, indtil du får gult kort nummer to. At spille med et gult kort er sportsligt aldrig smart, skriver Jonas Hebo på Twitter.

Den tidligere badmintonspiller Camilla Martin, der er ansat som tv-vært på samme kanal, forsøger at finde nuancerne.

- Der er mange meninger om landsholdet. Jeg rejser et forsigtigt flag for, at det er svært som atlet det her.

- Og det kommer fra en, der selv har spillet rundt om i verden, hvor det satme heller ikke ser godt ud og sikkert værre dengang. Jeg forstår debatten, men husk nuancerne, skriver Camilla Martin på Twitter.

Den tidligere FC København-direktør Dan Hammer har en klar holdning til det og er uenig.

- Nuancerne er vigtige, og selvfølgelig er det svært. Indtil nu har det dog ikke været svært for hverken DBU eller spillerne. Ikke det mindste faktisk.

- Sammenholdt med flosklerne er det nok det, der er ved at blive for svært for andre at forstå, skriver Dan Hammer som svar til Camilla Martin.

Han havde tidligere skrevet følgende om dilemmaet.

- Nu er der faktisk en mulighed for DBU og spillerne at markere utilfredsheden med Fifa og VM i Qatar på en måde, hvor de selv har noget overskueligt på spil (et gult kort til anføreren).

- Hvis den pris er for høj, har protesterne hidtil været på skrømt, mener Dan Hammer.

Danmarks kamp mod Tunesien fløjtes i gang tirsdag klokken 14.

/ritzau/

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Poul Harald Holm, Mirjam Fibiger Olesen, Ester Esmarch, Henrik Lydeking
„Kristendemokraterne: Tør i lytte til os lokale omkring grænsekontrollen?“