Rumænere straffer Odense i Champions League

Bukarest
Kvindehåndbold: Teams Esbjerg - Odense Håndbold Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Odenses håndboldkvinder lavede mange fejl i åbningskampen i Champions League, som endte med fynsk nederlag.

Det er ikke de bedste erfaringer, Odenses håndboldkvinder har med det rumænske storhold CSM Bucuresti.

I sidste sæson tabte Odense to gange til Bucuresti, og lørdag blev det til det tredje indbyrdes nederlag i træk. Odense tabte i Bukarest med 24-28 i Champions Leagues gruppespil.

Odense fik en skidt start på kampen, og bagud 0-5 tog Odense-træner Ole Gjekstad allerede holdets første timeout.

Det hjalp dog ikke på fynboernes spil. Et højt antal af tekniske fejl og adskillige brændte chancer gjorde det vanskeligt for udeholdet.

Anført af den storspillende rumænske landsholdsstjerne Cristina Neagu var hjemmeholdet hele tiden et skridt eller to foran danskerne.

Rumænerne moste på og kom foran med 15-7, og så tog Ole Gjekstad endnu en timeout, hvor der igen blev givet en opsang til spillerne.

Det vækkede Odense-spillerne en lille smule inden pausen. Bucuresti kom foran 16-7, men Odense fik med tre scoringer i træk reduceret til 10-16 inden pausen.

Yderligere et par reduceringer til 12-16 i starten af anden halvleg gav løfter om et comeback for Odense.

Midtvejs i anden halvleg kom Odense tre mål fra kontakt ved 18-21, men danske Trine Østergaard, som spiller for Bucuresti, øgede straks til 22-18 fra højrefløjen.

Yderligere to rumænske scoringer ændrede stillingen til 24-18. Det var kendetegnende, at rumænerne fandt et højere gear, hver gang det begyndte at blive tæt.

Odense fik reduceret til 23-24 og fik for alvor spænding ind i opgøret.

Men den spænding forsvandt lynhurtigt, da rumænerne øgede tempoet og scorede fire gange i træk til 28-23.

Dermed var kampen afgjort, og den sidste reducering fra Odense var ren pynt.