Russisk ishockeystjerne runder milepæl i NHL

Calgary
Capitals Flames Hockey Foto: Jeff McIntosh/Ritzau Scanpix

For 19. NHL-sæson i træk nåede Alex Ovechkin op på 20 mål. Det har kun to andre ishockeyspillere præsteret.

Alex Ovechkin opnåede en fornem milepæl, da den russiske ishockeyveteran scorede to gange for Washington Capitals i NHL-sejren på 5-2 ude over Calgary Flames natten til tirsdag dansk tid.

Med de to mål nåede Ovechkin op på 21 mål i denne sæson. Det er den 19. sæson ud af 19 mulige, at han runder 20 scoringer. Det skriver NHL på sin hjemmeside.

38-årige Ovechkin scorede til 2-0 seks minutter inde i anden periode, og tre minutter senere øgede han også til 3-0.

Han er den sjette spiller i NHL-historien til at score mindst 20 mål i en sæson 19 gange. En af de øvrige er Gordie Howe, der har gjort det flest gange med sine 22 sæsoner.

Derudover har Ron Francis, Brendan Shanahan, Dave Andreychuk og Jaromir Jagr præsteret samme antal i 19 sæsoner.

Kun to af de spillere har ligesom Ovechkin leveret bedriften i 19 sæsoner i træk. Det er Gordie Howe og Brendan Shanahan.

Og Ovechkin er den eneste, der har gjort det fra starten af sin karriere.

Den russiske stjernespiller har scoret 843 mål i NHL. Dermed er han nu kun 51 mål fra at tangere Wayne Gretzkys målrekord med 894 scoringer i den bedste nordamerikanske række.

Med sejren kom Washington Capitals et skridt tættere på en plads i slutspillet.