Rutineret kaptajn redder Herning Blue Fox med hattrick

Metal Ligaen: Rungsted Seier Capital - Herning Blue Fox Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Herning kom bagud 2-3 mod formsvage Rungsted, men Morten Poulsen skaffede med to scoringer en 4-3-sejr.

Herning Blue Fox cruisede længe mod sejren, men skulle bruge to mål i tredje periode af Morten Poulsen for at slå formsvage Rungsted Seier Capital 4-3.

Med sejren kommer Herning på omgangshøjde med Aalborg Pirates i toppen af Metal Ligaen. Begge har 83 point. Aalborg har dog to kampe til gode.

Rungsted er uden sejr i 11 kampe i træk efter nederlaget og ligger næstsidst.

Herning bragte sig foran 2-1 efter 16 minutter og dominerede herefter spillet tungt mod et flot kæmpende udehold.

Men skarpheden manglede på de tilspillede chancer og et straffeslag i starten af tredje periode, og det blev straffet hårdt af Rungsted med to hurtige scoringer af Jacob Gammelgaard og Ben Thompson.

Med ryggen mod muren leverede Hernings 34-årige kaptajn, Morten Poulsen.

Efter 48 minutter udlignede han til 3-3 med en kontrolleret baghåndsafslutning, og med 67 sekunder tilbage af kampen skaffede han med sin tredje scoring i opgøret Herning alle tre point.

Metal Ligaens nummer tre hedder fortsat Odense Bulldogs, selv om holdet tirsdag tabte til sin nærmeste forfølger. I den kamp med masser af strafminutter tabte fynboerne 4-7 hos Sønderjyske.

I midteropgøret mellem Esbjerg Energy og Herlev Eagles sikrede de sjællandske gæster sig to point, da man efter 1-1 vandt straffeslagskonkurrencen og dermed fik en sejr på 2-1.

Og i den helt tunge ende af tabellen tabte Rødovre 0-4 til Frederikshavn White Hawks.