Schweiz åbner EM med sejr over Ungarn

Köln
Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 1: Group A Hungary v Switzerland Foto: Javier Soriano/Ritzau Scanpix

Ungarn forsøgte ihærdigt at levere et comeback, men lørdagens tidlige EM-kamp endte med schweizisk 3-1-sejr.

Schweiz fik en perfekt start ved EM, da holdet lykkedes med at vinde 3-1 over Ungarn i gruppe A.

På to mål i første halvleg støbte Schweiz fundamentet til det, der skulle ende med at blive en sejr på to mål.

Efter 12 minutter bragte Schweiz sig foran med 1-0.

Angriberen Kwadwo Duah, der overraskende havde fået chancen fra start, scorede schweizernes åbningsmål, da han kom helt fri foran mål og udplacerede den ungarske målmand Péter Gulácsi.

Det var Michel Aebischer, der fandt Duah med et fremragende oplæg.

Ungarn forsøgte at komme med et modsvar, men schweizerne stod kompakt og godt defensivt i de første 45 minutter

I stedet for en ungarsk udligning udbyggede Schweiz føringen kort før pausen.

Denne gang var det Aebischer, der selv fandt vej til netmaskerne. Bologna-midtbanespilleren fik plads og tid og sparkede med en følt inderside Schweiz foran 2-0.

I anden halvleg kom Ungarn bedre med i kampen, og der skulle også komme spænding i opgøret i Köln.

Ungarske Barnabas Varga tog et løb bagest i feltet og headede bolden i nettet fra tæt hold til en reducering til 1-2.

Oplægget kom fra den ungarske midtbanespiller og kreatør Dominik Szoboszlai, som i øvrigt var den yngste anfører ved en EM-slutrunde nogensinde.

Varga havde forinden haft en anden stor chance, men den blev brændt og medvirkede til, at Ungarn ikke fik point i lørdagens opgør.

I stedet for en ungarsk udligning scorede Schweiz i tillægstiden og cementerede sejren.

Det var den indskiftede angriber Breel Embolo, der chippede bolden over Gulacsi til slutresultatet 3-1.

I den anden kamp i gruppen vandt værterne fra Tyskland fredag aften med 5-1 over Skotland.