Selvmål grundlægger uskøn FCM-sejr mod Horsens

Horsens
Superliga: AC Horsens - FC Midtjylland Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

FC Midtjylland sikrede søndag tre point, da holdet slog AC Horsens med 2-0 i et fysisk og intenst opgør.

En uskøn forestilling endte med en 2-0-sejr til FC Midtjylland ude mod AC Horsens, 26. runde i Superligaens nedrykningsspil blev afviklet søndag.

Opgøret bød ikke på noget smukt fodboldspil, men var i stedet en rodet og intens affære med massevis af hårde dueller centralt på banen og mange høje bolde fra begge mandskabers side.

Med sejren har FCM 38 point og fastholder syvendepladsen i nedrykningsspillet.

Horsens har seks point ned til AaB og Lyngby under nedrykningsstregen, men Lyngby kan hale ind, når holdet spiller mod OB mandag aften.

Kampen var bare ni minutter gammel, da FCM tog føringen. Et stolpeskud fra midtjydernes Gustav Isaksen røg ud på Horsens-spilleren James Gomez, der uheldigt sendte bolden i eget net.

Halvlegen fortsatte som en rodet forestilling med massevis af høje bolde. FCM forsøgte at spille direkte på den stærke angriber Júnior Brumado, mens Horsens konstant søgte efter angriberen Anders K. Jacobsen.

Hjemmeholdet viste farligheden for første gang efter en lille halv time, hvor netop Anders K. Jacobsen sendte et kvalificeret skud afsted, men forsøget tog stolpen. Derfor gik FCM til pause med en 1-0-føring.

Horsens kom godt ud af startblokken i anden halvleg, og forsvarsprofilen Magnus Jensen fik efter få minutter en stor chance foran mål. Hovedstødet blev dog grebet sikkert af Jonas Lössl i FCM-målet.

Trods et stort pres fra Horsens, var det FC Midtjylland, der fordoblede føringen. Efter 68 minutter var Gustav Isaksen alene igennem i venstresiden, og offensivprofilen satte sikkert 2-0-målet ind.

Det tog pusten ud af Horsens-presset, og dermed kunne de midtjyske gæster i slutfasen køre 2-0-sejren hjem.