Sen FCM-scoring sænker AGF's ti mand

Aarhus
Superliga AGF - FC Midtjylland Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Et rødt kort og en sen scoring blev udslagsgivende, da FC Midtjylland søndag slog AGF med 1-0 på Ceres Park.

FC Midtjylland udnyttede til sidst, at holdet var i overtal i mere end en time, da AGF søndag blev besejret med 1-0 på Ceres Park i 12. runde af Superligaen.

Trods AGF-udvisningen var FCM ikke i hopla, men holdets offensive profil Anders Dreyer viste den fornødne kynisme, da han fik bolden serveret i det 87. minut.

AGF har nu tabt fem af de seneste seks kampe i Superligaen, og forsvarsspiller Frederik Tingager vil nok begræde, at han kom med knopperne forrest ind i Piones Sistos skinneben efter knap en halv time.

Sejren sender FCM på 17 point og femtepladsen i Superligaen, og midtjyderne har nu syv point op til FC Nordsjælland på førstepladsen. AGF forbliver på 16 point, hvilket FC København også har

FCM kom bedst ud af starthullerne og havde optræk til store chancer i det første kvarter.

I det 28. minut fik midtjyderne endnu mere momentum, da Tingager fik direkte rødt kort, efter at han i en glidende tackling stemplede FCM-kantspiller Pione Sisto på skinnebenet.

Efter pausen knoklede FCM på for et føringsmål, mens AGF forsvarede tappert og håbede på kontrachancer den anden vej.

I indledningen af halvlegen kom Patrick Mortensen frem til en stor chance efter et flot opspil, men AGF-angriberen skød lige på FCM-keeper Jonas Lössl.

Efter et massivt pres fik FCM endelig hul på bylden i det 87. minut, da offensivprofilen Anders Dreyer resolut flugtede bolden i mål til slutstillingen 1-0