Sen scoring sikrer Silkeborg 2-2 mod belgiere

Silkeborg
UEFA Conference League 3. kvalifikationsrunde 1. kamp Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Silkeborg førte 1-0, men kom bagud 1-2 sent, inden det lykkedes at få 2-2 i europæisk kamp mod Gent.

Pokalvinderne fra Silkeborg var igennem hele følelsesregisteret, da holdet torsdag aften spillede 2-2 mod belgiske Gent i den første af to kampe i tredje kvalifikationsrunde til Conference League.

Silkeborg var foran efter en times spil, men smed føringen på et selvmål og kom siden bagud 1-2 i tillægstiden, inden det alligevel lykkedes at få uafgjort.

Tonni Adamsen blev den store helt med to mål for Silkeborg.

Dermed er det åbent inden returkampen i Belgien om en uge, omend hjemmeholdet er favorit.

Gent tog fat i initiativet mod Silkeborg, der ellers ofte har meget boldbesiddelse på hjemmebane, men belgierne skabte ikke meget over 90 minutter.

Silkeborg viste samtidig, at holdet også mestrer at spille på omstillinger, og det gav et par store chancer før pausen.

Størst var friløberen til Tonni Adamsen på Anders Klynges fine aflevering i dybden, men Adamsen afsluttede lige på den fremadstormende keeper midtvejs i halvlegen.

Senere var Adamsen tæt på med et krøllet skud fra kanten af feltet, men bolden strøg over fjerneste målhjørne.

Kort inde i kampen var også Oliver Sonne igennem, og dommeren blev kaldt ud for at vurdere, om han blev fældet ulovligt af Gents målmand, men efter et VAR-gennemsyn undlod han at pege på straffesparkpletten.

Det gjorde dommeren derimod kort efter pausen for en forseelse mod Younes Bakiz, der forsøgte at bryde igennem. Adamsen blev sat til at sparke og bragte sikkert Silkeborg foran.

I den anden ende havde Gent ikke haft et forsøg inden for rammen før pausen. Den tidligere Lyngby-topscorer Andri Gudjohnsen fik en mulighed kort før udløbet, men skuddet blev blokeret.

Der skulle et bizart selvmål til for, at udeholdet ramte Silkeborgs mål. På et harmløst indlæg ville den portugisiske forsvarer Pedro Ganchas sparke bolden væk ved kanten af feltet, men han ramte den skævt, så bolden tog en bue og sejlede ind bag Nicolai Larsen til 1-1.

Gent virkede fint tilfreds med uafgjort, men kom alligevel på vinderkurs med Max Deans hovedstødsmål i det 93. minut.

Dommeren lagde yderligere et par minutter til, og efter et hjørnespark lykkedes det for Adamsen at udligne med en flugter.

Nu venter en spændende returkamp, hvor den samlede vinder i den afgørende playoffrunde skal møde enten serbiske FK Partizan eller schweiziske FC Lugano.