Sen scoring spolerer tiltrængt Frederikshavn-triumf

Herning
Metalligaen: Frederikshavn White Hawks - Herning Blue Fox Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Bundholdet Frederikshavn var på vej mod sæsonens første sejr, men tabte efter sen udligning og straffeslag.

Efter en måned og ni kampe i Metal Ligaen må Frederikshavn White Hawks fortsat kigge langt efter sæsonens første sejr.

Men det var tæt på at lykkes tirsdag aften på udebane mod Herning. Indtil kort før tid førte gæsterne med 3-2, inden midtjyderne udlignede og efterfølgende afgjorde kampen i straffeslag.

Dermed er Frederikshavn nu noteret for ni nederlag i ni kampe. Det er kun blevet til to point efter to overtidsnederlag, begge mod Herning.

Mathias From bragte herningenserne planmæssigt foran i første periode, men Frederikshavn svarede igen efter første pause.

Først udlignede Christopher Frederiksen, og siden gjorde Gorm Topholt det til 2-1 til bundholdet.

Patrick Madsen fik dog hurtigt bragt stillingen op på 2-2, men inden midterperioden var slut, var gæsterne foran på ny. Denne gang ved Robin Johansson, der sendte pucken i nettet i powerplay.

Så måtte Herning på jagt i tredje periode, men uret tikkede uden yderligere scoringer.

Godt to minutter før tid blev målmand Mac Carruth erstattet af en ekstra markspiller, og med 70 sekunder igen lykkedes det Jesper Thörnberg at forpurre den tiltrængte triumf for gæsterne.

Der blev ikke scoret i overtiden, og så måtte der straffeslag til for at finde en afgørelse. Mathias From var den eneste af de i alt seks spillere fra de to hold, der fik pucken ind bag målmanden.

Frederikshavn er otte point efter Rødovre, der er næstsidst i tabellen. Herning, der har haft en svingende første måned, har 11 point på syvendepladsen.