Sene scoringer afværger dumt pointtab for Barcelona

Sevilla
FBL-ESP-LIGA-BETIS-BARCELONA Foto: Cristina Quicler/Ritzau Scanpix

Barcelona var tæt på at smide en sikker føring mod Betis, men to sene scoringer gav en sejr på 4-2.

Selv om den tidligere Real Madrid-spiller Isco gjorde sit for at tage point fra FC Barcelona, så lykkedes det de forsvarende mestre at komme fra udekampen mod Real Betis med alle tre point.

Efter at have smidt en 2-0-føring kom Barcelona tilbage med to sene scoringer og vandt opgøret 4-2.

Dermed bevarer Barcelona afstanden på syv point op til ærkerivalerne Real Madrid i front af tabellen.

Betis var før kampen ubesejret i alle ti hidtidige ligakampe på hjemmebane. Med andre ord er Estadio Benito Villamarín et sted, som aftvinger respekt for de gæstende hold.

Det var dog ikke til at se fra start, at det skulle være et uindtageligt fort. Efter en lige start overtog Barcelona dominansen fuldstændig.

Det var ikke fordi, chancerne regnede ned over Rui Silva i hjemmeholdets mål, men Betis blev spillet rundt og var aldrig i nærheden af Barcelonas mål.

Midtvejs i første halvleg blev Betis-forsvaret spillet tyndt, og Ferrán Torres kunne trille en tværpasning fra Pedri i et tomt mål.

Totaldominansen fortsatte, men træner Xavi måtte alligevel vente indtil tidligt i anden halvleg, før det resulterede i endnu en scoring.

Igen var Ferrán Torres på pletten efter fint forarbejde fra Lamine Yamal.

På det tidspunkt havde Betis været tæt på fraværende i opgøret, men det var som om, at det andet mål pludselig vækkede noget i holdet. Og især veteranen Isco.

Den tidligere Real Madrid-spiller tog nærmest egenhændigt kampen i sine hænder. Efter 56 minutter tordnede han en svær halvflugter op i nettaget og antændte hjemmepublikum.

Bare tre minutter senere var han på færde igen. Elegant vippede han bolden over Iñaki Peña fra en spids vinkel, og fra at have været på cruisekontrol mod tre point lurede endnu et pointtab for de spanske mestre fra Catalonien.

Begge hold jagtede sejren hele vejen, og det gav indtryk af en til tider åben slagudveksling til sidst. Den endte Barcelona med at vinde.

På tærsklen til tillægstiden gjorde indskiftede João Félix det til 3-2 med en smuk ydersideafslutning, og i tillægstiden fik Ferrán Torres sit hattrick på en kontra, hvor han sikkert omsatte en friløber.