Sent mål af indskifter sender England i EM-finalen

Dortmund
Netherlands v England - UEFA European Championships - Semi Final Foto: Jonathan Moscrop/Ritzau Scanpix

Med et sent mål er England nu i EM-finalen for anden gang i træk efter en kneben sejr på 2-1 over Holland.

England er klar til finalen ved EM i fodbold efter en smal sejr på 2-1 over Holland. I søndagens finale skal England møde Spanien.

Englændernes sidste mål blev sat ind af den indskiftede angriber Ollie Watkins kort inde i tillægstiden.

Ollie Watkins modtog bolden i feltet, og fra en spids vinkel vendte han instinktivt på en tallerken og fandt vej til netmaskerne.

Der var masser af underholdning og god fodbold i første halvleg på Signal Iduna Park i Dortmund.

Holland fik den bedste start og kom foran 1-0 efter syv minutter.

Den hollandske midtbanespiller Xavi Simons erobrede bolden fra Declan Rice og løb direkte mod mål.

Lidt uden for feltet tog Simons chancen og sparkede fra 21 meter, og den engelske keeper Jordan Pickford sprællede forgæves i målet.

Dernæst kom englænderne bedre med i spillet og leverede vel nok den bedste halvleg ved EM-slutrunden i Tyskland.

Angriberen Harry Kane forsøgte sig med et langskud, men den hollandske keeper Bart Verbruggen parerede.

Efter et kvarters tid sparkede Kane igen på mål, og selv om Bayern München-angriberen sendte bolden over mål, fik situationen afgørende betydning.

For i næsten selve skudøjeblikket sparkede Denzel Dumfries ind på Kanes fod, og englænderen faldt til jorden med et brøl.

Efter et VAR-tjek blev der dømt straffespark, og Kane udnyttede med et fladt spark muligheden til at bringe balance i regnskabet med sit tredje mål ved EM.

England spillede bedst i første halvleg, og Phil Foden fik et forsøg reddet på selve målstregen af Dumfries.

Efter en halv time indtog Dumfries igen rampelyset ved at pande bolden på overliggeren efter et hjørnespark.

Få minutter efter sparkede Foden bolden på stolpen i den anden ende, og det sagde lidt om underholdningsværdien på dette stadie af opgøret.

Den hollandske angriber Memphis Depay blev ramt af en skade ti minutter før pausen, og landstræner Ronald Koeman valgte at skifte Joey Veerman ind i en defensiv oprustning.

Angriberen Wout Weghorst kom ind i stedet for Donyell Malen fra anden halvlegs start, og det hjalp på det hollandske angrebsspil.

Men målene udeblev for hollænderne, der stod bedre på banen, men ikke for alvor blev farlige.

Gareth Southgate viste stort mod og også tillid til sin brede trup, da han skiftede Foden og Kane ud med Cole Palmer og Watkins.

Det skulle vise sig at være en god idé, da Watkins viste sin målnæse i de sidste minutter af opgøret og blev den store i duellen med den hollandske stopper Stefan de Vrij.

Flere mål blev der ikke scoret i de sidste få minutter, og dermed er England klar til finalen for anden gang i træk.

Ved EM for tre år siden tabte England til Italien efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence.