Silkeborg åbner med smal sejr over oprykkeren Sønderjyske

Silkeborg
Superliga: Silkeborg IF - Sønderjyske Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Et mål efter et hjørnespark i anden halvleg blev afgørende, da Silkeborg slog Sønderjyske i sin sæsonpremiere.

Pokalvinderen Silkeborg fik tre point ud af sin duel med oprykkeren Sønderjyske på hjemmebane søndag.

Midtjyderne var bedst i første halvleg, men sejrsmålet kom på et hjørnespark efter 76 minutter, netop som sønderjyderne havde kæmpet sig godt ind i opgøret.

Midtbanespilleren Pelle Mattsson jublede som en målscorer, men umiddelbart lignede det et selvmål af den svenske midtbanespiller Lukas Björklund.

Efter en svag start fik Sønderjyske i sin første kamp i Superligaen i to år vist, at holdet har noget struktur og organisation at byde ind med i landets bedste række, hvilket kan blive værdifuldt i den forventede bundkamp.

Silkeborg lagde bedst fra land i søndagens opgør og havde også de farligste muligheder i første halvleg. Men sprudlende blev det aldrig.

Tættest på et åbningsmål før pausen kom angriberen Tonni Adamsen med et meget nærgående forsøg fra uden for feltet, som tog ydersiden af stolpen.

Sønderjyske havde også spredte muligheder, og lige før pausefløjtet fik offensivspilleren Alexander Lyng en stor chance efter en omstilling, men Nicolai Larsen klarede nemt det svage forsøg.

Anden halvleg startede med mere Silkeborg-dominans, og Sønderjyske-keeper Nicolai Flø måtte hive to gode redninger ud af ærmet for at forhindrede først Alexander Lind og siden midtbanedebutanten Ramazan Orazov i at komme på tavlen.

Sønderjyske skiftede sin første mand i pausen, og efter en time forsøgte cheftræner Thomas Nørgaard sig med yderligere tre skift og et formationsskifte, og det var tæt på at give pote med det samme.

Islandske Kristall Ingasons hug susede dog lige netop forbi rammen, og efter 72 minutter truede gæsterne efter et hjørnespark. Bolden endte faktisk i nettet, men der blev øjeblikkeligt fløjtet for frispark.

I stedet for 0-1 blev det 1-0 efter 76 minutter. Et hjørnespark blev svinget i feltet, og bolden endte bag Flø, efter at flere var gået op i duellen.

Det blev afgørende i et opgør, der sluttede tæt og chancefattigt.