Silkeborg indkasserer sene mål og ryger ud af Europa

Gent
SOCCER CONF KAA GENT VS SILKEBORG Foto: Virginie Lefour/Ritzau Scanpix

Med en 3-2-sejr over Silkeborg avancerede belgiske Gent til den afgørende playoffrunde i Conference League.

Silkeborg var torsdag aften få minutter fra at levere en stor overraskelse i europæisk fodbold, da holdet var foran 2-1 ude mod Gent.

Men belgierne udlignede dybt inde i tillægstiden og sendte holdene i forlænget spilletid.

Her indkasserede Silkeborg endnu et sent mål og endte med at ryge ud af Europa efter et knebent 2-3-nederlag.

Silkeborg tabte sammenlagt med 4-5 i Conference League-kvalifikationen til Gent. Holdene spillede 2-2 i den første kamp på dansk grund.

Silkeborg havde stor ære af torsdagens kamp og indledte bedst.

Udeholdets angriber Tonni Adamsen sendte et varselsskud afsted efter ti minutter. Men bolden gik et godt stykke forbi den ene stolpe.

Kort efter hamrede Silkeborgs offensive midtbanespiller Ramazan Orazov bolden over det belgiske mål.

Den jyske dominans på den belgiske hjemmebane fortsatte, og efter 33 minutter kom belønningen.

Adamsen leverede en lækker detalje ved målet til 1-0 ved at dirigere bolden i nettet med hælen bag om ryggen på sig selv.

Oplægget kom fra backen Oliver Sonne, der kom blæsende i et godt genpres og sendte bolden fladt ind i det farlige område.

Fem minutter senere udlignede Gent på lidt af et kludemål. Silkeborg-målmanden Nicolai Larsen reddede et forsøg, men riposten ramte Gent-angriberen Max Dean, der heldigt kom glidende ind i bolden.

Fem minutter efter pausen blev Silkeborg tildelt et straffespark efter en klodset belgisk tackling i feltet. Straffesparket blev sikkert omsat til 2-1-føring af Adamsen.

Gent pressede dernæst på for en udligning, men længe holdt Silkeborg stand takket være flere gode redninger af Nicolai Larsen.

Men præcis som i den første kamp scorede Gent tre minutter inde i kampens tillægstid. Dermed var der balance i regnskabet.

Gents indskiftede midtbanespiller Omri Gandelman løb umarkeret ind i Silkeborgs felt, tæmmede bolden og scorede til 2-2.

Holdene skulle derefter ud i forlænget spilletid. Og Silkeborg var under mest pres i de ekstra 30 minutter.

Efter 118 minutters spil fandt Gent kvalitet nok frem til endnu en sen scoring, og igen var det Gandelman, der efter klumpspil tæt på mål sendte bolden i nettet.

I playoffrunden skal Gent møde Lugano fra Schweiz.