Silkeborg skuffer mod finner og misser Europa League

Silkeborg
Europa League: Silkeborg IF - HJK Helsinki Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Silkeborg IF misser gruppespillet i Europa League på trods af stor dominans mod finske gæster.

Silkeborg IF missede avancement og dermed gruppespillet i Europa League efter en dominerende indsats mod HJK Helsinki endte med 1-1 på JYSK Park torsdag.

Dermed mislykkedes Silkeborg med at hente finnernes forspring på et enkelt mål fra den første kamp, hvor holdet fra Søhøjlandet tabte 0-1.

Dermed må Silkeborg IF nøjes med gruppespillet i Conference League.

Silkeborg var dominerende gennem hele kampen, men holdet havde svært ved at finde den afgørende aflevering og åbne for gæsternes forsvar, der stod langt tilbage.

Selvom hjemmeholdet forsøgte at spille rundt om gæsterne i højt tempo, så lykkedes det for ofte holdet fra Helsinki at tage tempoet ud af kampen ved at bruge lang tid på alle dødbolde.

Stolpen stod i vejen for Silkeborgs kantspiller Sebastian Jørgensen, da han efter 23 minutter forsøgte at placere bolden fladt i fjerneste hjørne.

Angriberen Malik Abubakari kunne ganske ufortjent bringe gæsterne foran med 1-0 fem minutter før pausen, da Silkeborgs målmand Nicolai Larsen blev fanget langt ude af målet på en kontra.

Håbet voksede i det midtjyske, da forsvarsspilleren Joel Felix med et kvarter igen udlignede for Silkeborg.

Efter målet forsøgte hjemmeholdet at holde det tunge pres, men efterlod samtidig plads til finnerne bagved, der flere gange forsøgte sig med kontraangreb.

Flere gange måtte Nicolai Larsen i målet hive vigtige redninger frem for at holde hjemmeholdet inde i kampen.

I sidste ende var det ikke nok for Silkeborg IF, og kampen endte 1-1.