Paris
Paris Olympics Artistic Gymnastics Foto: Francisco Seco/Ritzau Scanpix

Med guld i spring over hest har Simone Biles nu tre guldmedaljer i Paris og har to muligheder for yderligere.

Gymnastikfænomenet Simone Biles fortsatte lørdag eftermiddag sit imponerende comeback ved OL i Paris.

I disciplinen spring over hest sejrede amerikaneren og tog dermed sin tredje guldmedalje ud af foreløbig tre mulige. Og der resterer fortsat to finaler mandag med Biles' deltagelse.

27-årige Biles vandt spring over hest med en score på 15,300 point. Sølvmedaljen gik til brasilianske Rebeca Andrade, der endnu en gang måtte se sig slået af Biles.

Andrade tog også sølv, da Biles torsdag vandt guld i allround-konkurrencen. Tidligere på ugen var Biles med på det amerikanske hold, der stod øverst på podiet efter holdkonkurrencen.

Biles er nu oppe på ti olympiske medaljer i karrieren, hvoraf syv er af guld. Oven i det har hun 30 medaljer fra VM. Det gør hende til den mest vindende gymnast nogensinde.

Ved OL i Rio de Janeiro i 2016 blev alle blæst bagover af den dengang 19-årige Simone Biles, der vandt fire guldmedaljer og en bronzemedalje.

Der var derfor også enorme forventninger til hende, da hun mødte op fem år senere ved legene i Tokyo. Men her mistede hun pludselig fornemmelsen for, hvad der var op og ned, da hun blev ramt af såkaldt skruesyge midt under finalen i holdkonkurrencen.

Hun forlod finalen, hvor USA måtte nøjes med sølv. Inden da havde Biles snuppet en bronzemedalje i bom.

Efter Tokyo tog Biles en lang pause for at pleje sit mentale helbred, inden hun vendte tilbage til konkurrencer i 2023 med årets OL som mål.