Skuffende FCK smider point mod Viborg i Parken

Superliga: FC København - Viborg FF Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Viborg førte i Parken sent i kampen, men FC København fik uafgjort med Orri Oskarssons udligning.

FC København har svært ved at finde melodien i denne spæde periode af sæsonen.

Søndag eftermiddag lykkedes det blot at få 1-1 hjemme mod bundholdet Viborg.

Viborg var endda foran indtil 12 minutter før tid og havde den største chance for at score til 2-1 i slutfasen.

Viborg kom ellers til kampen ovenpå en skidt sæsonstart med blot et point for fire kampe, og optakten til søndagens svære opgave fik også et negativt tvist.

Således var førstemålmand Lucas Lund og angriberen Anosike Ementa placeret på bænken - fordi de angiveligt havde været i byen fredag aften, erfarede Viborg Stifts Folkeblad før kickoff.

Alligevel var det Viborg, der gik uimponeret til værks og tog initiativet i Parken og skabte et par halve chancer i indledningen.

FCK havde derimod svært ved at finde spillet. Træner Jacob Neestrup havde rystet posen godt og blandt andet smidt Rasmus Falk, Mohamed Elyounoussi og Orri Oskarsson på bænken. Derudover var Thomas Delaney skadet.

Det var mærkbart, da unge offensive afløsere som Amin Chiakha og Viktor Froholdt havde det svært. Det resulterede i en første halvleg, hvor FCK blot havde et par forkølede afslutninger fra Magnus Mattsson, og holdet gik til pause til lyden af en pibekoncert.

Neestrup reagerede ved at skifte Oskarsson ind fra anden halvlegs start, og hjemmeholdet kom ud til anden akt med større energi.

Viborg var dog godt organiseret og forsøgte fortsat at komme fremad, når mulighederne bød sig.

Det skete efter knap en time, da Serginho - kampens bedste - sendte en bold i feltet, og 19-årige Jakob Vester kom flyvende og headede Viborg i front.

Så reagerede Neestrup igen og sendte Falk og Elyounoussi i aktion, men de nåede ikke at sætte præg på kampen, før den blev afbrudt i godt 20 minutter på grund af et ildebefindende blandt Viborgs fans.

Indskiftningerne skulle få effekt med 12 minutter tilbage. Da FCK efter en skidt periode endelig satte et angreb sammen med hurtige kombinationer, serverede Elyounoussi for Oskarsson, der fra få meter puffede udligningen ind.

I slutfasen pressede FCK i perioder, men Viborg var mindst lige så farlig på kontraangreb og havde den største chance i de sidste minutter med et nærgående hovedstød.

Med pointdelingen ligger FCK nummer to med 11 point for 5 kampe. Viborg har to point.