Slovenien forpurrer dansk chance for EM-maksimumpoint

Celje
EM kvindehåndbold: Danmark - Slovenien i Celje Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Med sejr over Serbien er Slovenien videre ved EM, og dermed kan Danmark højst få to point med i mellemrunden.

De danske håndboldkvinder har ikke længere chancen for at få de maksimale fire point med over i mellemrunden.

Det står klart, efter at Slovenien tirsdag besejrede Serbien med 27-24 og dermed følger Sverige og Danmark med videre. Da Danmark tabte åbningskampen mod Slovenien, kan Danmark nu højst på to point med, hvis holdet senere tirsdag slår Sverige.

Sverige kan med en sejr få fire point med over, mens Danmark i så fald vil komme over med nul point og få mere end svært ved at nå semifinalerne. Vinder Danmark, får alle tre hold to point med videre.

Det serbiske hold havde været overmatchet i kampene mod både Sverige og Danmark, men mod Sloveniens spillestil, som mindede mere om deres egen, havde de lettere ved at komme til gode chancer.

Slovenerne virkede trætte i første halvleg og havde svært ved at producere gode chancer.

Serberne var undervejs foran med fire mål i første halvleg, men slovenerne fik dog med hjemmepublikum i ryggen rettet op.

Værtsnationen nåede på omgangshøjde på måltavlen, men et par fejl i sidste minut gav serberne muligheden for at tage en føring på 15-13 med i omklædningsrummet.

Efter pausen var det dog som om, Slovenien fandt sin anden ungdom.

Pludselig var aggressiviteten tilbage i forsvaret, og serberne sled med at komme fri. Når de gjorde, var tæppet også ofte rullet ned i det slovenske mål.

Ti minutter efter pausen var slovenerne rykket i front med 18-16, da serberne kun havde formået at score et enkelt mål.

Serbien var gået i stå i angrebet, og resten af kampen holdt hjemmeholdet føringen, som efter 60 minutter blev vekslet til sejr og avancement.