Slovenien og Tjekkiet skal til EM efter sejre

FBL-EURO-2024-QUALIFIER-SLO-KAZ Foto: Jure Makovec/Ritzau Scanpix

Den tidligere FCK'er Benjamin Verbic scorede, da Slovenien slog Kasakhstan 2-1 og kvalificerede sig til EM.

Slovenien gjorde mandag aften arbejdet færdig og kvalificerede sig for kun anden gang til en EM-slutrunde.

Hjemme mod Kasakhstan var kravet et point, men slovenerne vandt 2-1 efter et scoring på straffespark af RB Leipzig-profilen Benjamin Sesko og et sejrsmål af den tidligere FC København-profil Benjamin Verbic.

Slovenien tog dermed andenpladsen i gruppe H efter Danmark.

Slovenerne sluttede ligesom Danmark på 22 point efter ti kampe og havde endda en bedre målscore, men danskerne tog førstepladsen med det bedste indbyrdes regnskab.

Det var lidt slinger i valsen for Slovenien mandag aften. Sesko scorede sikkert på straffespark i en første halvleg, hvor Kasakhstan ikke havde meget.

Men kort inde i anden halvleg udlignede Ramazan Orazov efter en meget flot udført kontra, og så manglede kasakherne kun ét mål.

Slovenien pressede behersket på, og kort før tid smækkede Benjamin Verbic flot det forløsende sejrsmål i nettet efter et træk ind i banen.

Slovenien var for første og eneste gang med ved EM i 2000 i Holland og Belgien, hvor det blev til exit efter gruppespillet efter to uafgjorte samt et smalt nederlag til Spanien.

I den sidste kamp i gruppe H sikrede den tidligere Esbjerg-spiller Pyry Soiri med to træffere på udebane Finland 2-1 over San Marino.

Også Tjekkiet sikrede sig mandag aften sin plads ved slutrunden i Tyskland næste sommer.

Moldova var kommet til Olomouc med store drømme om sin første store slutrunde, men trods fraværet af spillere, der var blevet sat af for at gå på natklub, var tjekkerne bedst og vandt 3-0.

David Doudera oversprintede gæsternes defensiv og gjorde det til 1-0 i første halvleg, inden Moldova i anden halvleg gjorde det meget svært for sig selv med en udvisning og siden to indkasserede mål efter hjørnespark.