Sløvt Skjern-hold kæmper sig til europæisk avancement

Skjern
Herrehåndbold - Semifinale Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix

En god slutspurt gav en sikker sejr og avancement, selv om Skjern ikke imponerede spillemæssigt mod bundprop.

Håndboldherrerne fra Skjern ramte på ingen måde sit topniveau, men det blev alligevel til en sejr på 27-23 over østrigske Alpla HC Hard i EHF European Leagues gruppespil.

De to point på kontoen betyder, at vestjyderne er sikret minimum en fjerdeplads i gruppen og dermed avancement til ottendedelsfinalerne.

Skjern kom hurtigt foran 5-1, men det var ikke en velsmurt angrebsmaskine, træner Henrik Kronborg havde fået med i hallen.

For mange chancer blev brændt, og generelt manglede der rytme og energi i offensiven for det vestjyske hjemmehold.

Gæsterne var helt med frem til 9-8 til Skjern, inden det lykkedes danskerne at komme til pause med en tremålsføring på 13-10.

Hvis Henrik Kronborg i pausen gav en lille opsang, var det helt på sin plads.

Alpla var godt med og holdt sig inden for et mål eller to af Skjern langt ind i kampen.

Kronborg forsøgte at råbe noget liv ind i spillerne med en timeout knap midtvejs i anden halvleg.

- Der er ingen energi, i det vi foretager os, kritiserede han sit hold.

Det så ikke ud til at rykke ved noget, men i kampens sidste ti minutter fik man alligevel trukket fra, så der ikke blev spænding om udfaldet.

Alfred Jönsson og stregspiller Emil Bergholt stod stærkest i billedet hos Skjern. Bergholt var faktisk forrygende som eneste af hjemmeholdets spillere.

Han leverede syv mål på otte forsøg - flere af scoringerne ganske akrobatiske - og blev kampens topscorer.

Små otte minutter før tid fik Skjern slået et hul på fire mål, og derfra blev afstanden holdt.

Tidligere tirsdag aften levede Skanderborg-Aarhus op til favoritværdigheden i sin gruppekamp hjemme mod ukrainske HC Motor.

Den østjyske fusionsklub var allerede sikret avancement inden kampen, men tog alligevel en sejr på 33-30 uden for alvor at spille sig ud.

Gæsterne var foran 9-5, men danskerne havde udlignet til 15-15 ved pausen. Seks af de første syv mål i anden halvleg havde dansk signatur, og derfra fik ukrainerne aldrig kontakt igen.