Solide mestre tager fuld gevinst med fra Hørsholm

Hørsholm
Metal Ligaen - Finale kamp 5 Foto: René Schütze/Ritzau Scanpix

Aalborg Pirates åd sig ind på førstepladsen i Metal Ligaen med en 4-1-sejr ude mod vicemestrene.

Mesterholdet Aalborg Pirates holder snor i Metal Ligaens øjeblikkelige førerhold Herning Blue Fox.

Med en sejr på 4-1 ude over vicemestrene Rungsted Seier Capital skøjtede nordjyderne tre point ind på kontoen, som nu lyder på 54 point.

Det er fire mindre end Herning på duksepladsen og et enkelt mindre end Sønderjyske på andenpladsen. Aalborg har dog spillet to kampe færre end begge konkurrenter i toppen.

Rungsted spillede fint med i torsdagens opgør i første periode, men det var gæsternes Thomas Spelling, som midtvejs stod for periodens enlige træffer.

Aalborg var lidt mere dominerende i anden periode, men det blev igen blot til en enkelt scoring. Den var signeret Jeppe Jul Korsgaard.

Blot 51 sekunder inde i tredje periode bragte Mathieu Pompei spændingen tilbage med en reducering i overtal. Den blev dog fulgt op af en spand koldt vand lige i ansigtet på hjemmeholdet.

17 sekunder efter reduceringen satte Magnus Rosenørn Boesen pucken i nettet i modsatte ende, og så var den Rungsted-optur punkteret.

Hjemmeholdet formåede aldrig at få bragt spændingen tilbage igen. Aalborg spillede disciplineret i resten af opgøret, og med 20 sekunder igen kunne Kirill Kabanov sætte pucken i et tomt mål til 4-1.

Aalborgs næste opgave bliver udekampen mod Odense Bulldogs 27. december. Samme dag tager Rungsted imod topholdet fra Herning.