Sønderjyske banker Rungsted og tager pokaltitel

Aalborg
Pokalfinale: Rungsted Seier Capital - SønderjyskE Ishockey Foto: René Schütze/Ritzau Scanpix

I tredje periode blev det grimt for Rungsted, der i pokalfinalen i ishockey blev knust 0-7 af Sønderjyske.

Der var aldrig tvivl om udfaldet, da Sønderjyske sikkert sikrede sig pokaltitlen ved at banke Rungsted Seier Capital med 7-0 i pokalfinalen i ishockey, der er kendt som Metal Cup.

Pokaltitlen er den femte til Sønderjyske, der senest løftede trofæet i 2021, da holdet slog Esbjerg Energy i finalen.

Herning Blue Fox er klubben med flest pokalsejre, nemlig otte.

Ved Final 4-stævnet i Aalborg havde Sønderjyske i semifinalen fredag ekspederet netop Herning ud med en 4-1-sejr.

Rungsted, der stod i finalen efter overraskende at have sendt Aalborg Pirates ud i fredagens semifinale, fik en svær start på isen i finalen.

Små fire minutter skulle Sønderjyske bruge, før den svenske forward Villiam Haag sendte pucken i nettet, og derfra så det lyseblå mandskab sig ikke tilbage.

Undervejs i første periode blev det også 2-0 til sønderjyderne.

Fra anden periodes begyndelse forsøgte Rungsted at komme med mere fysik, hvilket Sønderjyske dog ikke lod sig skræmme af.

Det lyseblå mandskab fortsatte i stedet den dominerende stil og øgede føringen til både 3-0 og 4-0 undervejs i anden periode.

Den komfortable føring betød, at Sønderjyske overlod initiativet på isen til Rungsted, der dog ikke var i stand til at bryde den solide lyseblå defensiv ned.

I tredje periode satsede Rungsted i håbet om at komme tilbage i opgøret.

Med et kvarter tilbage trak nordsjællænderne målmanden ud, og det skulle Sønderjyske kun bruge to minutter på at straffe og gøre det til 5-0.

Med ti minutter tilbage blev Sønderjyskes William Pelletier smidt ud, efter han kom i karambolage med en Rungsted-spiller.

Det gav Rungsted et sidste spinkelt håb, da holdet havde fem minutter i overtal, men nordsjællænderne formåede ikke at udnytte det.

Tværtimod blev nordsjællænderne endnu en gang straffet for at tage målmanden ud, da Sønderjyske scorede til 6-0 i et tomt Rungsted-mål, inden det i slutminutterne også blev 7-0.