Sønderjyske udnytter Randers-fejl og tager første sejr

Randers
Superliga: Randers FC - Sønderjyske Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

I femte forsøg præsterede Sønderjyske at vinde i Superligaen, da det blev til en sejr ude over Randers FC.

Efter en god start på sæsonen er Randers FC gået i stå. Randers kom foran 1-0 hjemme mod Sønderjyske, men kronjyderne endte med at tabe 1-2 til Sønderjyske.

Randers indledte sæsonen med to sejre og uafgjort i Parken mod FC København, men har nu tabt de to seneste kampe til Silkeborg og Sønderjyske.

Omvendt var det første gang i denne sæson, at Sønderjyske snuppede alle tre point.

Sådan så det dog ikke ud til at gå fra kampens start, hvor Randers indledte bedst og også fik scoret det første mål.

Formstærke Simen Nordli sparkede Randers foran 1-0 efter 25 minutter. Nordmanden modtog bolden på kanten af feltet og tørrede Sønderjyske-stopperen Maxime Soulas med sin førsteberøring.

Helt fri i feltet udplacerede Simen Nordli efterfølgende Sønderjyske-keeperen Jakob Busk, der startede inde i en betydende kamp for første gang i mere end seks år.

Tre minutter senere svarede Sønderjyske igen med en udligning i den anden ende.

Randers-midtbanespilleren John Björkengren, der stod for assisten til 1-0-målet, lavede en kostbar fejlaflevering på egen banehalvdel.

Sønderjyskes midtbanespiller Rasmus Vinderslev opsnappede bolden og leverede fornemt forarbejde, før han satte angriberen Mads Agger op til sin første scoring i Superligaen.

Flere mål blev der ikke scoret i første halvleg.

I starten af anden halvleg headede Wessel Dammers på kassen, men Busk viste god reaktionsevne og reddede forsøget.

Kort efter slog Mads Agger til i den anden ende, da Lirim Qamili fandt den veloplagte Sønderjyske-angriber i det hullede Randers-forsvar.

Sønderjyskes Lukas Björklund var ved at gøre det til 3-1 efter nydeligt opspil af hjemmeholdet, men Randers-keeper Paul Izzo stod i vejen med det ene ben.

Efter lidt under en times spil headede Sønderjyskes forsvarsspiller Daniel Gretarsson på stolpen.

Kampen levede stadig, og Wessel Dammers headede bolden i nettet, men dommeren havde set et frispark, så målet fik ikke lov til at stå.

Dermed sluttede det med en overraskende Sønderjyske-sejr.