Sporting dukker Benfica i topopgør trods Bah-scoring

Lissabon
FBL-POR-LIGA-SPORTING-BENFICA Foto: Patricia De Melo Moreira/Ritzau Scanpix

Alexander Bah udlignede for Benfica mod Sporting, men måtte se lokalrivalen vinde topbraget.

Den danske landsholdsspiller Alexander Bah fik en hovedrolle, men måtte gå nedbøjet fra banen, da hans klub Benfica spillede topopgør på udebane mod Sporting i den portugisiske liga.

Trods en Bah-scoring tabte Benfica nemlig 1-2 til lokalrivalen og får nu mere end svært ved at vinde mesterskabet.

Det så længe ud til, at Bahs hovedstødsmål i første halvlegs tillægstid ville sikre Benfica det ene point. Men i kampens sidste minutter gjorde Geny Catamo sig til kampens helt med sejrsmålet, der øgede Sportings forspring i toppen af rækken til fire point.

Sporting har tilmed en kamp i baghånden og mangler syv kampe mod Benficas seks.

I det hele taget var kampen en blandet fornøjelse for Alexander Bah, der også var ufrivilligt involveret i hjemmeholdets tidlige føringsmål.

Allerede i kampens første minut blev Bah nemlig snydt, så vandet drev, da Sportings Pedro Goncalves lavede numre på venstrekanten.

Hans tværbold havnede hos Catamo, der scorede og gav hjemmeholdet en drømmestart i en kamp med tre danskere på banen fra start.

Sporting havde Morten Hjulmand med på midtbanen, mens Benfica udover Bah også startede med Casper Tengstedt, der tog plads i frontlinjen. Hjulmand og Tengstedt blev skiftet ud i anden halvleg.