Frederikshavn
Metalligaen: Rungsted Seier Capital - Frederikshavn White Hawks Foto: Thomas Sjoerup/Ritzau Scanpix

Med en fornem revanche mod Sønderjyske kom Frederikshavn White Hawks ind i det fine selskab i Metal Ligaen.

Frederikshavn White Hawks har haft en svær sæson i Metal Ligaen, men søndag kravlede holdet væk fra jumbopladsen og op på den ottendeplads, som er sidste billet til slutspillet.

Det skete på uvant overbevisende maner. Hjemme på nordjysk is blev ligaens nummer tre Sønderjyske tævet med 5-0.

Med de tre point er Frederikshavn tre point foran Rødovre Mighty Bulls, som må se sig henvist til niendepladsen.

Intet tydede inden søndagens kamp i Frederikshavn på, at hjemmeholdet ville tage en sikker sejr.

Ganske vist havde Sønderjyske kun vundet to af de seneste fem kampe, men Frederikshavn selv kom med fire nederlag på stribe i bagagen. Og det ene af dem var til netop Sønderjyske på hele 2-7.

Det var da også sønderjyderne, som trykkede mest på og sendte flest skud mod mål, men frederikshavnerne var hamrende effektive.

På de første 20 minutter satte hjemmeholdet pucken i nettet tre gange, og en tidlig afgørelse lurede.

Isbjerget blev for stort at bestige for Sønderjyske, da man trods skudmæssigt overtag var bagud 0-4 inden sidste periode, og det sluttede med en stensikker sejr på 5-0.

Mens Sønderjyske scorede på nul af 22 forsøg, så blafrede nettet fem gange på bare 16 skudforsøg for hjemmeholdet.

Samtidig vandt Aalborg Pirates 5-1 ude over Odense Bulldogs. Det sender den forsvarende mester forbi Herning Blue Fox og op på førstepladsen. Herning har dog en kamp til gode og er kun et point efter.