Storsejr mod danske Engel sender Chelsea i Liga Cup-finale

London
Chelsea v Middlesbrough - Carabao Cup - Semi Final - Second leg Foto: David Klein/Ritzau Scanpix

Chelsea vandt med 6-1 i Liga Cup-semifinalen mod Middlesbrough, der havde Lukas Engel med i hele kampen.

Chelsea er som det første hold klar til finalen i den engelske Liga Cup. London-holdet banede sig vej til Wembley med en sejr på 6-1 over Middlesbrough fra den næstbedste engelske række på Stamford Bridge tirsdag aften.

Middlesbrough havde vundet den første kamp på hjemmebane med 1-0 for to uger siden, men det rakte slet ikke mod storfavoritten, der vandt 6-2 samlet.

Danske Lukas Engel, der har en fortid i Fremad Amager, Vejle og Silkeborg, spillede hele kampen som venstreback for Middlesbrough, som han skiftede til sidste år.

Allerede i den første halve time scorede Chelsea de to mål, der bragte holdet foran sammenlagt, ved pausen var føringen vokset til 4-0, og så var der ikke så meget mere at spille om.

Forskellen på Premier League og midten af Championship blev udstillet i første halvleg, hvor det undertippede hold lavede graverende fejl i opspillet og blev straffet for det.

Chelsea blev sat i gang af et selvmål efter et kvarter. Jonathan Howson forsøgte at komme i vejen for en afslutning, men sendte i stedet bolden i eget net.

Efter knap en halv time øgede Enzo Fernandez til 2-0 efter et velspillet angreb.

Senere i halvlegen scorede Axel Disasi og Cole Palmer, efter at Middlesbrough i begge tilfælde havde mistet bolden i opspillet.

Allerede om tre dage venter næste kamp for Chelsea i FA Cuppen mod Aston Villa, og man fornemmede efter pausen, at Chelsea ikke ville bruge unødige kræfter i det stramme program.

Derfor var det Chelsea på cruise control i det meste af anden halvleg, inden holdet scorede to gange yderligere i det sidste kvarter.

Først brugte Cole Palmer indersiden til at score sit andet mål, og kort efter blev det til 6-0 ved den indskiftede Noni Madueke.

Kort før tid lykkedes det Middlesbrough at reducerede, da Morgan Rogers scorede med et velplaceret skud fra kanten af feltet.

I finalen på Wembley 25. februar skal Chelsea møde Liverpool eller Fulham. Liverpool vandt den første semifinale med 2-1 hjemme og skal forsøge at forsvare føringen i returkampen onsdag aften.