Storspillende Aalborg prygler BSH i topkamp

Silkeborg
Denmark Champions League handball: Aalborg Handball - THW Kiel Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Aalborg Håndbold øgede forspringet til BSH til fem point efter en stærk præstation på udebane.

Efter en halvsløj periode ser Aalborg Håndbold ud til at være tilbage i fulde omdrejninger - i hvert fald i den hjemlige liga.

Nordjyderne vandt lørdagens topkamp på udebane mod Bjerringbro-Silkeborg med 36-29 og hægtede dermed BSH en smule af i kapløbet om ligaens førsteplads.

Det ellers formstærke hjemmehold kunne kun følge med til 1-1, inden de effektive aalborgensere trådte speederen i bund.

Især kontraspillet var et farligt våben for gæsterne, der nådeløst udnyttede BSH's fejl.

Blot lidt scoringsproblemer sidst i første halvleg gjorde, at Aalborg "kun" førte med 19-15 ved pausen.

Lettere fik BSH det ikke af, at Alexander Lynggaard fik et lidt hårdt dømt rødt kort efter tre minutters spil af anden halvleg.

Lynggaard tacklede en flyvende aalborgenser i brystet. Efter et videotjek sendte dommerne den erfarne stregspiller op på tilskuerpladserne.

Mikkel Hansen viste, at han nærmer sig VM-formen, og satte sammen med playmaker Aron Palmarsson høj fart i Aalborgs spil.

Hansen var sikkerheden selv på straffekast og nåede i alt op på otte mål. Palmarsson scorede syv gange og supplerede med en række måloplæg til holdkammeraterne.

BSH har i det meste af efteråret lignet en klar topkandidat. Men her blev træner Patrick Westerholms tropper sat overraskende klart på plads.

En sejr havde sendt BSH helt op i nakken på Aalborg i tabellen. Nu er forskellen på de to hold fem point.