Sverige holder liv i dansk chance for EM-maksimumpoint

Celje
EM kvindehåndbold: Slovenien-Sverige i Dvorana Zlatorog i Celje Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

På en stærk anden halvleg knækkede Sverige de slovenske værter og fører gruppen inden mødet med Danmark.

Modsat Danmark i EM-åbningskampen formåede de svenske håndboldkvinder at køre Slovenien trætte og løbe værtsnationen over ende i de sidste 30 minutter.

Efter en etmålsføring halvvejs rykkede Sverige hurtigt fra efter pausen og tog en sikker sejr på 33-22. Sverige vandt også åbningskampen mod Serbien.

Set med danske briller var det et godt resultat. Det betyder nemlig, at Danmark stadig har chancen for at komme til mellemrunden med maksimumpoint. Eller som minimum sørge for, at andre heller ikke gør det.

Slår Jesper Jensens tropper Serbien senere søndag og Sverige tirsdag, så kommer Danmark videre med fire point, hvis Serbien slår Slovenien i sidste kamp. Mens Danmark, Sverige og Slovenien alle kommer over med to, hvis Slovenien slår Serbien. Forudsat at Danmark slår både Serbien og Sverige.

De første 30 minutter mellem Slovenien og Sverige mindede i høj grad om Danmarks kamp mod Slovenien fra i fredags.

Sverige havde et lille overtag i store dele af halvlegen. Svenskerne var foran med både tre og fire mål undervejs, men slovenerne nægtede at lade sig hægte af.

De nåede endda selv at føre, inden de kunne gå til pause bagud med blot et enkelt mål. Præcis som mod Danmark.

Tidligt i anden halvleg formåede Sverige dog at slå det hul, som Danmark aldrig lykkedes med.

Et stærkt forsvar og en storspillende Jessica Ryde i mål fik lukket ned for slovenerne, mens Sverige skød sig i front med 22-16 efter ti gode minutter lige efter pausen.

De slovenske spillere begyndte at se trætte ud, returløbet haltede, og stemningen fra de lidt over 3000 tilskuere kunne ikke bære holdet længere.

Spændingen ebbede ud, og Sverige cruisede en stensikker sejr i hus. Jamina Roberts var ustyrlig i angrebet og stod for otte mål, mens Nathalie Hagman scorede ni.