Sverige sender Finland ud af ishockey-VM efter overtid

Ostrava
IHOCKEY-WC-2024-MEN-SWE-FIN Foto: Joe Klamar/Ritzau Scanpix

Sveriges ishockeyherrer er klar til semifinalerne ved VM efter en kneben sejr over Finland.

For først gang siden 2018 er Sveriges ishockeylandshold videre til semifinalerne ved VM.

Det står klart, efter at Sverige vandt over Finland i torsdagens kvartfinale i tjekkiske Ostrava.

Den ordinær kamp endte 1-1, og Sverige vandt først over Finland efter overtid.

De to første perioder i den ordinære kamp endte helt uden scoringer, men Sverige dominerede og pressede mest på for en scoring.

Det viste skudstatistikkerne med al tydelighed. I første periode havde svenskerne 13 skud på mål. Fem gange forsøgte finnerne sig.

I anden periode blev den svenske dominans endnu tydeligere med 11 skud på mål mod blot 3 finske forsøg.

Finland kom dog langt bedre med i tredje periode, hvor svenskerne virkede til at gå en smule ned i tempo og energi.

Alligevel var det Sverige, der scorede først i den målfattige kamp. Efter 55 målløse minutter hamrede Rasmus Dahlin pucken i nettet.

Finland udlignede dog fire minutter senere, da holdet satsede hele butikken ved at spille uden målmand i de sidste minutter af opgøret. Finnen Hannes Björninen stod for 1-1-udligningen.

Omtrent seks minutter inde i overtiden sørgede Joel Eriksson Ek for den afgørende scoring, der sendte Sverige i semifinalen.

I lørdagens semifinale skal Sverige møde Tjekkiet, der tidligere torsdag vandt sin kvartfinale mod USA med 1-0.

Sverige vandt senest medaljer ved VM i 2018. Dengang blev det til guld.

Der blev spillet to kvartfinaler mere ved VM torsdag. Canada vandt 6-3 over Slovakiet, mens Schweiz besejrede Tyskland med 3-1. Canada skal dermed møde Schweiz i den anden semifinale.