Sveriges fodboldkvinder stopper australsk VM-eventyr

Brisbane
FiFA Womens World Cup Semifinal: Spain versus Sweden 2023 Foto: Kim Price/Ritzau Scanpix

Australien havde håbet på at kunne tage en VM-bronzemedalje på hjemmebane, men Sverige var skarpere og bedre.

De svenske fodboldkvinder snuppede lørdag VM-bronze efter en 2-0-sejr over værtsnationen Australien.

Målene blev sat ind af angriberne Fridolina Rolfö og Kosovare Asllani i hver sin halvleg til stor ærgrelse for størstedelen af tilskuerne i Brisbane.

- Det betyder meget. Vi har spillet en fantastisk turnering. Vi vandt en medalje, og jeg er stolt over indsatsen. Vi havde kontrol over kampen.

- Det var fedt at spille kampen. Nu er jeg helt udmattet. Det er sådan, vi ønsker at afslutte et mesterskab, siger Kosovare Asllani til Viaplay.

Australierne kæmpede hårdt for at score i hele kampen. Men svenskerne stod stærkt i defensiven.

Efter en halv time fik Sverige tildelt et straffespark, som australierne brokkede sig over, men der blev ikke ændret ved kendelsen.

Barcelona-angriberen Fridolina Rolfö omsatte fra pletten til svensk føring på 1-0.

Den australske keeper Mackenzie Arnold hoppede til den rigtige side, og hun var kun få centimeter fra at få hænderne på bolden.

Sverige havde bolden mest og kom også frem til de største chancer i første halvleg. Filippa Andeldal kunne have fordoblet føringen før pausen.

Godt hjulpet på vej af et medlevende hjemmepublikum forsøgte Australien at fremtvinge en udligning i anden halvleg. Men de offensive idéer manglede.

I stedet for en australsk udligning øgede Sverige til 2-0 efter lidt over en times spil, da Kosovare Asllani sparkede bolden i nettet efter et oplæg fra Stina Blackstenius.

Den australske stopper Clare Hunt fik en god mulighed for at reducere kort efter. Men hun manglede teknik og skarphed i situationen.

Det var kendetegnende for den australske præstation. Derfor kom der aldrig spænding om resultatet i slutfasen af kampen.

I søndagens VM-finale mødes England og Spanien.