Team Esbjerg indløser billet til DM-semifinalerne

Kvindehåndbold: Ikast Håndbold - Team Esbjerg Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix

Ikast Håndbold kunne ikke stille meget op mod et stærkt Team Esbjerg-hold i tirsdagens kamp i slutspillet.

Team Esbjergs håndboldkvinder er klar til DM-semifinalerne efter en overbevisende sejr på 30-21 ude over Ikast Håndbold.

Sejren betyder, at Team Esbjerg topper slutspillets gruppe 2 med otte point efter tre kampe. To af pointene slæbte Team Esbjerg med fra grundspillet.

Ikast har på andenpladsen fem point og står også med gode chancer for at gå videre til semifinalerne.

De to øvrige hold i puljen, København og Silkeborg-Voel, havde inden tirsdagens indbyrdes møde senere tirsdag aften endnu ikke hentet point.

København kom på pointtavlen med en sejr ude over Silkeborg-Voel på 29-27. Dermed har københavnerne nu to point på tredjepladsen.

I tirsdagens kamp i Ikast var der aldrig for alvor spænding om udfaldet. Team Esbjerg førte fra start til slut i en ret ensidig affære.

Team Esbjerg kom lynhurtigt foran 4-0 og lidt senere i første halvleg 16-8. Det lykkedes for Ikast at reducere til 12-18 inden pausefløjtet.

Ikast havde i hele kampen problemer med at score på et stærkt forsvar hos udeholdet, der også fik god hjælp fra målvogteren Anna Kristensen, der stod med en redningsprocent på omkring 50.

Samtidig scorede Team Esbjergs bagspiller Henny Reistad nærmest efter behag. Hun brændte kun en enkelt gang og blev kampens topscorer med ti mål.

Hos Ikast var Stine Skogrand, der scorede to mål i kampen, afklaret efter nederlaget.

- Vi gjorde det, vi kunne. Vi skulle have skudt endnu bedre på Anna, siger Skogrand til TV 2 Sport.