Randers
Kvindehåndbold: Team Esbjerg - Nykøbing F. Håndbold Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Team Esbjerg vandt Super Cuppen med 26-23 over Nykøbing Falster Håndboldklub.

Team Esbjerg fortsætter dominansen i toppen af dansk kvindehåndbold.

I sæsonens første kamp sikrede vestjyderne sig sæsonens første trofæ, da Super Cuppen blev vundet med en sejr på 26-23 over Nykøbing Falster Håndboldklub onsdag aften i Randers.

I sidste sæson vandt esbjergenserne både pokalfinalen og DM-finalen over netop NFH, og i den første betydende kamp efter sommerpausen kom falstringerne atter til kort. Det har de nu gjort i de seneste 12 kampe mod Team Esbjerg.

Hurtigt fik esbjergenserne etableret et forspring på fem mål takket være en mere livlig offensiv og storspil af Anna Kristensen i målet, men frem mod pausen i den målfattige første halvleg fik gæsterne spist lidt af forspringet.

Efter de første 30 minutter kunne Esbjerg-træner Tomas Axnér, der har overtaget cheftrænerjobbet fra landstræner Jesper Jensen, derfor ikke være helt tilfreds.

Godt nok førte svenskerens hold med 10-8, men med lidt større skarphed kunne kampen være tæt på lukket.

På tribunen sad Jesper Jensen og så sine tidligere spillere sætte forspringet helt over styr, for i begyndelsen af anden halvleg havde falstringerne tre etmålsføringer og var helt med frem til 13-13.

Derefter genetablerede Team Esbjerg et snævert forspring, men de sejlivede falstringer kunne ikke rystes helt af før slutminutterne.

Kampen blev først for alvor lukket, da Nora Mørk med under tre minutter tilbage sendt esbjergenserne i front med fem mål, inden NFH pyntede lidt på måltavlen.

Sædvanligvis mødes danmarksmesteren og pokalvinderen i Super Cuppen, men da Esbjerg vandt begge titler, gik pladsen til den tabende DM-finalist.