Esbjerg
Kvindehåndbold: Nykøbing F. Håndbold - Team Esbjerg Foto: Ingrid Riis/Ritzau Scanpix

Team Esbjerg og Ikast Håndbold, der er to af de tre tophold, tog begge storsejre på hjemmebane i Kvindeligaen.

Der kommer næppe en håndboldkamp i Kvindeligaen i denne sæson, hvor der er en større favorit, end tilfældet var onsdag aften, da topholdet Team Esbjerg tog imod ligaens nummer sjok, Ajax København.

Der var, som tabellen antyder, også klasseforskel, da vestjyderne til fulde levede op til favoritværdigheden og knuste de københavnske gæster med 37-27.

Ligasejren er nummer 14 ud af 14 mulige for Team Esbjerg, der dermed topper tabellen med maksimale 28 point efter 14 kampe.

Ajax står i den komplet modsatte situation og har fortsat sit første point til gode efter 15 ligakampe.

I første halvleg var det tydeligt, at Esbjerg var flere niveauer bedre end Ajax, og hjemmeholdet gik til pausen foran med syv mål.

Fra anden halvlegs begyndelse blev ondt værre for de københavnske gæster.

Lidt over 17 minutter skulle der gå af anden halvleg, før Ajax kom på tavlen. I mellemtiden havde Esbjerg benyttet tiden til at vinde anden halvleg 9-0.

Derfra fik Ajax sat en smule prop i ydmygelsen, mens Esbjerg også udnyttede det store forspring til at hvile flere af holdets stjerner.

Ligaens nummer tre, Ikast Håndbold, sejrede også onsdag aften, da holdet hjemme slog Horsens med 40-29.

Viborg HK, der ligger på en femteplads, tog ligeledes en hjemmesejr, da Aarhus United blev slået 32-23.