Teenager sikrer FCK-sejr i overtiden mod tjekkisk hold

UEFA Conference League 3. kvalifikationsrunde Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Victor Froholdt scorede kort før tid, da FCK slog Banik Ostrava i Conference League-kvalifikationen.

FC København kom uden at spille prangende en smule nærmere Conference League onsdag aften.

Hjemme i Parken blev det til en sejr på 1-0 over tjekkiske Banik Ostrava.

18-årige Victor Froholdt blev skiftet ind sent i kampen og blev matchvinder efter 90 minutter.

Dermed står FCK med fine chancer for at avancere til playoffrunden.

FCK fik ikke den heldigste åbning på kampen, da højrebacken Rodrigo Huescas allerede efter ti minutter måtte lade sig udskifte med en skade.

Ind til debut kom i stedet georgieren Giorgi Gocholeishvili, der hurtigt viste initiativ.

I den periode fik FCK bedre fat efter en lidt afventende københavnsk start.

Efter godt et kvarter kom den store chance så, men Orri Oskarsson formåede ikke at passere udeholdets keeper.

Ellers var det småt med åbne chancer før pausen. Tjekkerne stod langt tilbage, og hjemmeholdet havde svært ved at dirke modstanderens defensiv op, selv om Elias Achouri gjorde fine forsøg på kanten.

Udeholdet satsede alene på kontraangreb. Det kastede en god mulighed af sig midtvejs, men angrebet lød ud i sandet.

Anden halvleg var ganske ung, da Lukas Lerager, der netop var indskiftet for Thomas Delaney, og Mohamed Elyounoussi misbrugte en dobbeltchance efter et indlæg fra Birger Meling.

Det skulle dog ikke blive startskuddet til en halvleg med mange muligheder. Københavnerne sled stadig med at veksle spilovertag til chancer over for det kompakte forsvar.

Tjekkerne var sjældent farlige, men var tæt på at udnytte en foræring fra Denis Vavro.

Tilskuerne i Parken var begyndt at indstille sig på 0-0, men unge Victor Froholdt ville det altså anderledes.

Han blev sendt i aktion efter 77 minutter, og da tillægstiden netop var begyndt, udnyttede han en servering fra Lerager efter et kvikt FCK-angreb.

Returkampen spilles i Tjekkiet torsdag den 15. august.

Den samlede vinder skal i playoffrunden spille om en plads i Conference League mod enten norske Tromsø eller Kilmarnock fra Skotland.