Tidligt mål grundlagde FC Midtjylland-sejr i Aalborg

Aalborg
Superliga: AaB - FC Midtjylland Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Et tidligt FC Midtjylland-føringsmål var afgørende for holdets 2-0-sejr på udebane mod nedrykningstruede AaB.

FC Midtjylland gæstede søndag AaB på Aalborg Portland Park i et opgør, der endte 2-0 til midtjyderne.

Et tidligt føringsmål af gæsterne fra FC Midtjylland prægede et opgør mellem top og bund i Superligaens nedrykningsspil.

Midtjyderne trak sig med tilfredshed tilbage på banen efter målet, der sendte holdet i front allerede efter små fem minutter. Herefter kunne gæsterne lure på hurtige omstillinger, der også viste sig afgørende.

Hjemmeholdet fra AaB fik fint gang i kombinationsspillet og forsøgte herfra at skabe hullerne i FC Midtjyllands defensiv.

Gæsternes defensiv var langt henad vejen i stand til at stå imod, uden at målmand Jonas Lössl for alvor blev testet af AaB opgøret igennem.

FC Midtjylland startede bedst de første ti minutter af opgøret. Det udnyttede gæsterne til at bringe sig foran med 1-0 ved kantspiller Gustav Isaksen efter et godt gennemspillet angreb. Det var superligatopscorens 15. sæsonmål.

AaB overtog spillet på bolden, men det var igen gæsterne, der fik bolden i mål. Isaksen scorede efter en omstilling, men målet blev annulleret efter et VAR-gennemsyn.

Hjemmeholdets overtag på bolden gav også optræk til et par chancer, og et par gange strøg bolden også tæt forbi FCM-målet. Den afgørende chance skabte AaB dog aldrig.

FC Midtjylland lurede fra starten af anden halvleg igen på omstillingerne, og det gav pote, da Isaksen sendte venstreback Paulinho i dybden efter 51 minutters spil. Brasilianeren udnyttede den store mulighed til at score til slutresultatet 2-0.

Resultatet betyder, at FC Midtjylland stadig fører kvalifikationsspillet, mens AaB lige nøjagtig er over nedrykningsstregen med en bedre målscore end AC Horsens med to spillerunder igen.

AaB og Horsens har begge 27 point, mens Lyngby helt i bunden har 24.