Tilbagevendte skytter stempler ind i Team Esbjergs sejr

Viborg
Kvindehåndbold: Viborg HK - Team Esbjerg Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix

Kristine Breistøl og Mette Tranborg var tilbage i angrebet hos Team Esbjerg, der vandt sikkert over Viborg.

Efter en svingende start på sæsonen begynder det igen at se godt ud for Team Esbjerg.

Vestjyderne fulgte tirsdag aften op på sejren over Sønderjyske ved at vinde 33-22 ude over Viborg HK, som blot har skrabet to point sammen i sæsonens tre første kampe.

Trods det chokerende åbningsnederlag til Ajax København har Team Esbjerg nu fået fire point ud af de første tre kampe i kvindernes håndboldliga.

Esbjergenserne har døjet med skader i sæsonåbningen, og blandt andre de høje skytter Kristine Breistøl og Mette Tranborg har været fraværende.

Sidstnævnte fik en halvleg i holdets forsvar mod Sønderjyske, men tirsdag var hun også at finde i angrebet, og det hjalp Esbjerg-offensiven.

Breistøl og Tranborg diskede tilsammen op med syv scoringer i første halvleg, hvor de var en kontant trussel mod Viborg-forsvaret.

Anna Kristensen gjorde ellers sit i Viborg-målet for at holde gæsterne fra fadet med flere gode redninger. Men keeperen kunne ikke forhindre Esbjerg i at slippe længere og længere væk.

Der var ingenlunde tale om poleret angrebsspil fra udeholdets side, men Team Esbjerg fandt alligevel løsningerne og havde også marginalerne på sin side.

Tranborg bankede udeholdet på 11-7 efter 20 minutter, og forspringet blev bevaret halvlegen ud.

Landsholdsspillerne Line Haugsted og Kristina Jørgensen har forladt Viborg op til denne sæson, og det var til at se i tirsdagens nederlag, at holdet er i en genopbygningsfase.

En af hovedpersonerne på det nye Viborg-hold kan meget vel blive nytilkomne Emilie Hovden, som igen viste gode takter.

Nordmanden var træfsikker, når hun kom alene igennem, og voldte Team Esbjerg store problemer i omstillingsspillet.

Gæsterne var dog generelt en tak eller to bedre, og i løbet af anden halvleg blev udsigten til point ringere og ringere for Viborg.

Vilde Ingstad scorede pludselig mål på samlebånd for Esbjerg, og hun endte sammen med Breistøl som topscorer med syv mål.

Spændingen var endegyldigt forduftet med ti minutter tilbage, og Esbjerg fik lidt flere point til selvtillidskontoen inden søndagens Champions League-åbningskamp mod ungarske Györ.